Meest gebruikte programmeertalen in BelgiŽ
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Meest gebruikte programmeertalen in BelgiŽ
Meest gebruikte programmeertalen in BelgiŽ Als bedrijven op zoek gaan naar programmeurs dan doen ze dit vooral naar programmeurs of devs die kunnen coderen in programmeertalen zoals C#, Java, Angular of PHP. Wat zijn nu de belangrijkste programmeertalen in BelgiŽ?

België en haar IT netwerk: gevestigde programmeertalen C en Java
België heeft net zoals veel landen een belangrijk IT netwerk dat onderhouden dient te worden. In vergelijking met softwarehuizen die nieuwe systeemsoftware, software in de cloud of apps ontwerpen, moet hier verder gewerkt worden in iets oudere programmeertalen. Je kan logischerwijs niet om de 5 jaar een volledig IT netwerk herschrijven. 

De oude programmeertalen die nog perfect werk opleveren in België zijn C en Java. 

De nieuwkomer: Python
Als je op zoek bent naar een job als programmeur die werkt aan machine learning, artificial intelligence, big data en robotics dan kom je al snel uit bij de programmeertaal Python. 

Ook voor cybersecurity projecten wordt meer en meer beroep gedaan op Python. Zeker een programmeertaal om als programmeur in de gaten te houden.

Javascript: bij internetfirma's en applicatiebouwers e, combineren met HTML5 of CSS
De scripttaal Javascript blijft een interessante programmeertaal in België maar staat onder de Big 3. Javascript wordt vooral gebruikt bij interactieve webpagina’s en minder bij software development of cybersecurity. Bij JavaScript zal er al snel een extra kennes gevraagd worden van bijvoorbeeld CSS of HTML5

Go (Golang) en Angular
Go of Golang dat door google ontwikkelt is, is eenvoudig te onderhouden en werkbaar in grote teams. Deze jonge programmeertaal sleept ook geen zwaar verleden van threads mee. Ondanks dat Go een belangrijke programmeertaal is in België, zijn er nog niet veel bedrijven die actief op zoek zijn naar werknemers met kennis van Go. Dit is omdat er nog weinig applicaties lopen op Go. 

Naast Golang heb je ook nog Angular dat ondersteunt wordt door Google. Dit framework dat vooral HTML georiënteerd is, wordt gebruikt om het werk van de backend te verschuiven naar de frontend. Er zijn al verschillende bedrijven op zoek naar programmeurs met kennis van Angular. 

De Big 3 programmeertalen in België: C#, C++ en PHP 
Je skills als programmeur zijn belangrijk maar het kennen van de juiste programmeertaal om je skills in te etaleren is nog belangrijker. Ben je C#, C++ of PHP machtig dan maak je een heel grote kans om als programmeur mooi werk te vinden dicht bij je woonplaats. 

Zeker in de centrumsteden van Vlaanderen zoals Gent en Antwerpen alsook in Brussel is de vraag groot naar programmeurs met kennis van één van deze 3 programmeertalen. Of je nu gespecialiseerd bent in C#,C++ of Go, veel weet van 2 van de 3 talen óf gewoon aan het begin staat van je carrière als developer, Belgische bedrijven willen je.

C is net als Javascript een veel gebruikte taal in België maar het gebruik stijgt niet veel meer. De huidige systemen worden verder gezet. Nadeel van C is dat de taal een grote nauwkeurigheid vraagt. Voordeel van C is natuurlijk de snelheid. 

PHP wordt dan veel gebruikt bij webbureau’s want deze programmeertaal is perfect voor dynamische websites. Vooral datagestuurde websites en webshops gebruiken PHP.

De toppers :C++ en C#
Als je echt wenst te scoren als programmeur in België dan beheers je best C++ of C#. Dit zijn de 2 best betaalde programmeertalen in België onder de Big 3.  

Als opvolger van C is C++ uitgebreid met klassen en dat maakt C++ geschikt voor veel doeleinden. C++ is uiterst geschikt voor het schrijven en bijwerken van computerprogramma’s en games. 

C# is de basistaal voor het .NET-framework. C# wordt dan ook veel gebruikt voor Desktop-, server- en mobiele applicaties te bouwen. Naast softwarebedrijven zijn ook de grote bedrijven in België met een belangrijke IT infrastructuur op zoek naar buitenlandse C# programmeurs.

Programmeur leer je taal!
Een programmeur is een persoon die de programmeertaal gebruikt om iets te creëren. Heb je het geval dat je huidige kennis van programmeertalen niet voldoende meer is, schakel dan een tandje bij en leer een nieuwe programmeertaal. Kies vooral een programmeertaal die aanleunt bij je huidige kennis. 

meer artikels over IT - Telecom ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >