Wanneer is er een psycholoog nodig in een woonzorgcentrum?
Als er beroep gedaan wordt op een psycholoog door een woonzorgcentrum is dit omdat er speciale omstandigheden zijn die de bewoners kenmerken. De meest voorkomende zijn:
Vooral bij het eerste punt, dementie, is er wel vraag naar psychologen. Maar het is zo dat dit onder een andere functie of benaming valt namelijk referentiepersoon. Let er wel op dat deze functie ook ingevuld wordt door andere beroepen (ergotherapeut, verpleegkundige, …)
Wat zijn de voordelen voor een psycholoog in een woonzorgcentrum
Werken in een woonzorgcentrum geeft veel voldoening en er werkt een hecht team. Je ziet dus resultaat van je werk en kan terugvallen op aangename collega’s.
Vooral het feit dat je collega’s andere functies uitoefenen zorgt voor jou als psycholoog voor een verademing. Een brede kijk als het ware. Je maakt ook steeds deel uit van het zorgteam.
Maar ook een zorgvuldig gekozen agenda en eventueel zelfs halftime werken spreekt sommige psychologen aan.
Als zorgkundige in een woonzorgcentrum heb je een dankbare job. Je bent het bindmiddel tussen de verpleegkundigen en de bewoners. Door de zorgkundige verloopt de zorg in een WZC vlotter dan ooit.
Gewone haarverzorging is veelal inbegrepen in de algemene prijs dat bewoners betalen. Maar voor een extra knipbeurt doen ze beroep op een professionele kapper of kapster�