Preventieadviseur Gent zeehaven
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Preventieadviseur Gent zeehaven

functies & beroepen > Preventieadviseur
Preventieadviseur Gent zeehaven

Als Preventieadviseur ondersteun je klanten bij de uitwerking, ontwikkeling en instandhouding van een efficiënt preventiebeleid in overeenstemming met de wetgeving, dit op vlak van de technische disciplines. Deze tekst over een vacature van preventieadviseur in Gent geeft ook duiding over de niveaus.


Omschrijving van je functie en taken
Als je werkt bij een externe dienst voor preventie en bescherming op de werkvloer in Gent dan ben je als preventieadviseur onderdeel van een team van preventieadviseurs gespecialiseerd in verschillende afdelingen zoals geneeskunde, hygiëne, ergonomie en psychosociale aspecten.

Jouw taken als preventieadviseur in Gent zijn veelal:

Opleiding en vorming
Als preventieadviseur kan er je gevraagd worden om opleidingen te geven. Deze vorming zal veelal gegeven worden aan collega’s of werknemers van hetzelfde bedrijf. Zeker in een grote haven zoals Gent zeehaven of North Sea Port is preventie en vorming uiterst belangrijk. Het naleven van veiligheidsnormen en hygiëne wordt soms wel eens over het hoofd gezien door arbeiders in een haven maar ook door bedienden die soms aan de kades / dokken komen. 

Preventieadviseurs niveau 1, niveau 2 of niveau 3?
Welk niveau zoeken ze in Gent zeehaven als ze een vacature uitschrijven voor een preventieadviseur? Aangezien bedrijven in Gent zeehaven in vele gevallen in de categorie bedrijven vallen met zware tot zeer zware risico’s zijn er veel vacatures voor preventieadviseur niveau 2.  Je staat dan in een team met een preventieadviseur niveau 1 of niveau 3.

Bereikbaarheid van de zeehaven in Gent
De Gentse zeehaven is eenvoudig te bereiken dus vacatures voor preventieadviseur in Gent zijn aantrekkelijk. Via de E17 en E40 kom je vlot rond Gent en dan kan je via de R4 tot bij elk bedrijf in de Gentse zeehaven komen. We moeten wel zeggen dat rond de spitsuren de R4 (Kennedylaan  of Jacques Paryslaan) vrij druk zijn. Zware files kom je er niet tegen omwille van het werken in ploegen bij veel havenbedrijven.

Hoeveel verdien je als preventieadviseur in Gent
In de vacature voor preventieadviseur in Gent zal wellicht niet staan in welke sector je zal werken. Zoek dit even op want voor bepaalde sectoren is het salaris van een preventieadviseur hoger dan andere. We denken hier spontaan aan de staalsector en chemiesector. Logistieke bedrijven die gelegen zijn in de Gentse zeehaven zullen eerder een standaard salaris betalen aan hun preventieadviseur. Natuurlijk speelt het niveau ook een rol. 

Vermeld zeker in je motivatiebrief of CV als je bijkomende opleidingen gevolgd hebt en zeker of je ervaring hebt als preventieadviseur in een bepaalde sector.

Bekijk vacatures voor Preventieadviseur ▶
meer artikels over Preventieadviseur ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >