Als procurement officer maak je deel uit van de aankoopafdeling (Purchase) en dus liggen je taken ook binnen deze scope.
Het takenpakket van de procurement officer
Je speelt als procurement officer een belangrijke rol in de uitvoering en opvolging van het productieproces . Zo vallen onderstaande taken binnen je functietitel:
Projecten: voorraadbeheer, leveranciersbeheer
In sommige gevallen zal een procurement officer instaan voor bepaalde projecten of zelfs 1 groot project. Je zal instaan binnen het project voor alles wat met voorraad en leveranciers te maken heeft.
Daarnaast is de kans groot dat je bij de afsluit van het project een volledige rapportage zal opmaken voor het management en de CPO. Dit voor financiële en toekomstige ramingen. .
Taken binnen het productieproces: meer dan enkel inkoop…
De meeste taken van een procurement officer vallen binnen het aankoopproces maar de taken binnen het productieproces zijn nog belangrijker. Het zijn namelijk deze taken die een werkgever doet kiezen voor een procurement officer in plaats van een inkoper.
Enkele typische taken binnen het productieproces:
Er is een groot verschil tussen het loon van een procurement officer en deze van zijn collega de inkoper. Met meer verantwoordelijkheid, komt namelijk een hoger loon…
Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen procurement , inkoop of aankoop. Het is belangrijk om deze verschillen te kennen om het verschil tussen de verschillende functies te begrijpen.
Welke skills heb je als procurement officer nodig om het te maken?
Om het te schoppen tot procurement officer heb je geen vast opleidingstraject. Wel hebben werkgevers een voorkeur aan opleidingen die een procurement officer volgde…
Elke sector of afdeling heeft zo zijn afkortingen of ezelsbruggetjes. Bij procurement of supply (inkoop) is dit de 5 r’s of 5 rights… Wat betekenen deze en ben je er iets mee?