Werken in de zorgsector zonder diploma
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Werken in de zorgsector zonder diploma
Werken in de zorgsector zonder diploma Een diploma is overal belangrijk dus ook in de zorgsector. Heb je echter om bepaalde redenen het juiste diploma niet op zak, kan je alsnog terecht in de zorgsector. Bekijk hier de mogelijkheden om te werken in de zorgsector. Doorbladeren ook zeker even de vacatures in de zorg.

Welke functies of beroepen zijn mogelijk zonder de juiste studies?
Net als andere sectoren heeft de zorgsector problemen om personen te vinden die het juiste diploma in handen hebben. Niet verwonderlijk met meer dan 10 knelpuntberoepen in de zorgsector. Maar gelukkig is de zorgsector een flexibele sector die instappen eenvoudig maakt. 

Zo kan je als poetshulp of huishoudhulp direct aan de slag in de zorg zonder diploma. Maar met een korte onderdompeling kan je ook starten als logistiek assistent of verzorgende

Ben je gemotiveerd om snel door te groeien? Ook de functie tot zorgkundige ligt binnen bereik voor personen zonder het juiste diploma.

Waar kan je werken in de zorg zonder diploma?
De logische werkplaatsen voor personen zonder ervaring of diploma om te starten in de zorg zijn ziekenhuizen en woonzorgcentra (WZC). Hier is zoveel werk dat er continu nood is aan personeel. De functie die je in ziekenhuizen of WZC zal toegewezen krijgen is logistiek assistent

Daarnaast kan je ook terecht in de gezinszorg of thuisverpleegkunde

Welke taken doe je in de zorg zonder diploma?
De taken die je zal vervullen binnen je team hangt af van je functie maar ook van de zorginstelling. Maar bij aanvang zal je vooral huishoudelijke taken krijgen zoals 

Bekijk anders even de taken van een logistiek assistent en de taken van een verzorgende. Beiden zijn het functies die je snel een mooie job in de zorgsector brengen. Waar je als logistiek assistent voor de patient werkt, werk je als verzorgende ook met de patient. Zo zal je als verzorgende ook:

praten met de zorgbehoevende en polsen naar hun fysieke en psychische gezondheid

Een stap hogerop zonder diploma in de zorg
De zorgsector geeft ook veel mogelijkheden aan personen die willen doorgroeien in de zorg. Zo zijn er opleidingen van één jaar tot verzorgende en de opleiding tot logistiek assistent kan je zelf in 6 maand afwerken. De meeste opleidingen zijn ook mogelijk als volwassenenonderwijs of avondonderwijs. 

Ben je geprikkelt door de zorgsector dan kan je eventueel doorgroeien van verzorgende naar zorgkundige. Dan krijg je zelfs enkele eenvoudige verplegende taken toebedeeld. 

Je hebt wel een aardig pakket vaardigheden nodig in de zorgsector.
De zorgsector is een veeleisende sector op vlak van fysieke uitdagingen maar ook je mentale weerbaarheid wordt getest tijdens je loopbaan. Zo kan het zijn dat je van nabij geconfronteerd wordt met ongeneeslijke zieken en sterfgevallen. Ook het zien van personen in pijn is niet voor iedereen weggelegd. Op het fysieke vlak is het vooral veel stappen en lasten dragen. Je krijgt natuurlijk de nodige hef en tiltechnieken aangeleerd maar dan nog zal je soms een zwaardere patiënt moeten kunnen ondersteunen.

Op sommige momenten zal je job ook stresserend zijn omwille van tijdsdruk of accutte ziekte van één van je patiënten. 

Succes en veel plezier in de zorgsector!

meer artikels over Gezondheidszorg ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >