Leuke middagpauzes op het werk
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
work/life balance
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Leuke middagpauzes op het werk
Leuke middagpauzes op het werk Een middagpauze is snel voorbij, zeker als je al etend de krant leest of wat zit bij te kletsen. Toch kan een middagpauze zoveel langer lijken. Hoe? Door gewoon iets veel leukers te doen. Een zomerse dag is het ideale moment om samen met je collega’s een geweldig (half)uurtje te beleven!

Een bankje en de bakker
Lijkt zo simpel en dat is het ook. Ga vlug langs bij de dichtstbijzijnde bakker en koop enkele kleine broodjes of boterkoeken. Ook een belegd broodjes is een opties natuurlijk.

De meeste bakkers hebben ook een kleine afdeling met drankjes dus kies daar een flesje water, frisdrank of chocolademelk. 

Alles ingekocht? Geniet van dit alles op een bankje met zicht op water of natuur. Ook de wereld zien passeren vanop enige afstand geeft energie voor de laatste uurtjes van de dag.

Picknick
Voorspellen ze deze week lekker weer? Spreek dan eens met je collega’s af om gezamenlijk te picknicken op een grasperkje in de buurt van het bedrijf. In plaats dat iedereen dan zijn eigen boterhamdoos meebrengt, spreken jullie onderling af wie wat meebrengt. Het maakt je lunch een stuk boeiender en interessanter!

Benodigdheden voor een geslaagde picknick:

Voorwerpen:

Voeding:

Pastafeestje
Laat elke collega de avond voordien een eenvoudige pasta klaarmaken en geniet samen van elk gerechtje. Je kan dit perfect doen in de cafetaria maar vlug even de buitenlucht opzoeken is zeker niet verkeerd

TIP: elk zijn of haar eigen bord, beker en bestek meebrengen is milieuvriendelijker dan een plastieken servies. 

Geen zin in veel gedoe?
Hou het dan lekker simpel met ‘ieder zijn goesting’. Je spreekt met de collega’s af om samen te lunchen maar iedereen zorgt voor hun eigen lunch. De één eet haar boterhammetjes op en de ander eet 2 appels. Speelt geen enkele rol als je maar samen met je collega’s geniet van dit kort momentje van vreugde.

Opgelet: laat het werk voor wat het is
Ga tijdens de lunch niet praten over die vervelende collega of het vele werk dat staat te wachten. Leer je collega’s kennen op een luchtige, plezierige manier: 

Als de gesprekken maar niet te zwaar worden want sommige collega’s zullen dit liever niet hebben...

 

meer artikels over Mijn werk - Collega ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >