Hoe reinig je een smartphone of laptop met touchscreen?
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
work/life balance
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Hoe reinig je een smartphone of laptop met touchscreen?
Hoe reinig je een smartphone of laptop met touchscreen? We hebben er allemaal een broertje dood aan maar je smartphone of laptop reinigen is echt wel nodig. Vettige vingerafdrukken, etensresten, zand, Ö En we zeggen dan nog niets over de vele bacteriŽn die zich verschansen op je smartphone

Waarom een smartphone of laptop reinigen?
Onze smartphone wijkt niet meer van onze zijde en ook een laptop wordt overal meegezeuld. Dit zorgt ervoor dat onze smartphone net als ons snel vuil wordt maar wij nemen dagelijks een douche of bad. Onze smartphone moet het vaak stellen met een mouwveeg of een snelle schudbeweging om het zichtbaar vuil te verwijderen.

In sommige gevallen wordt een papieren doekje gebruikt om het scherm te reinigen maar het enigste dat dit meebrengt is dat het vuil zich aan de zijkant opstapelt.  

De meest voorkomende vuiltjes op je smartphone of GSM
OK, onze smartphone wordt vuil en vies. Maar hoe vuil precies? De meest voorkomende vuiltjes op een smartphone of laptop zijn:

We gaan hier niet verder ingaan op welke bacteriën je zo allemaal vindt op je smartphone maar je kan zelf wel even bedenken dat deze niet steeds aangenaam zijn aangezien je de smartphone meeneemt naar je bed en toiletbezoeken. 

Smartphone reiniger: stappenplan
Het eerste dat je moet doen om je smartphone te reinigen is de grote stukken vuil verwijderen. Dit doe je met op je smartphone te blazen of met een haardroger. Ook een zachte borstel kan hier helpen. Je veegt deze niet zomaar weg met een doekje want dan krijg je zeker en vast scharten op je scherm of gsm.

De volgende stap is het verwijderen van kleine restjes vuil. Dit kan je doen met een microvezeldoekje of zachtjes met een wattenstokje. Vergeet zeker niet het gebied rond de aansluitingen en lenzen. Deze verhogingen of inkepingen zijn de perfecte schuilplaats voor vuilresten.

Welke reinigingsmiddelen gebruik je best niet voor je smartphone of laptop?

Als laatste stap moet of kan je de smartphone of laptop ook nog eens desinfecteren. 

Je smartphone desinfecteren
Er zijn twee verschillende manieren om je smartphone te desinfecteren:

We hebben geen voorkeur enkel een tip: koop de doekjes of uv-licht reiniger samen met enkele personen. Dat kan een groepje vrienden zijn waar je regelmatig met afspreekt maar zeker ook op het werk of met je gezin. Door deze doekjes of toestellen op een gemeenschappelijke plaats te leggen worden ze sneller gebruikt. Deze producten moeten ook vernieuwd worden en hebben een beperkte levensduur. 

Vergeet ook je hoesje niet!
Als je uw smartphone reinigt, zal je zeker eerst het hoesje verwijderen. Vergeet dan ook niet om dit hoesje of bescherming ook te reinigen. Voor de laptop betekent dit ook nog eens extra werk voor de laptoptas. 

Uitsmijter: waterdicht betekent niet: reinig met stromend water
Het is niet omdat smartphones tegenwoordig waterdicht zijn dat je deze smartphones moet proberen reinigen met stromend water. Vet krijg je er niet mee weg en je hebt sowieso kans op schade door de waterdruk. 

meer artikels over Mijn werk - Werkplek ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >