Doorgroeien tot werfleider: zo ga je te werk!
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Doorgroeien tot werfleider: zo ga je te werk!
Doorgroeien tot werfleider: zo ga je te werk! Heb je reeds enkele jaren ervaring in de bouw of heb je een technisch beroep dan kan je perfect doorgroeien naar het beroep van werfleider. We geven je hier enkele tips en zelfs een uitgestippelde route…

Werfleider worden: ik werk reeds in de bouw
Hier heb je een stapje voor op je collega’s die ook werfleider wensen te worden maar nog niet werkzaam zijn in de bouw. De bouw is een grote sector met speciale vaardigheden, taken en vorm. De uitspraak ‘ervaring is de beste leerschool’ is hier zeker van toepassing. 

Goede beroepen of functies om het te schoppen als werfleider zijn:

Je kan via een dagopleiding of avondopleiding de laatste kneepjes leren of direct starten als assistent werfleider. Werk je nog niet in één van bovenstaande functies dan zijn deze beroepen je eerste doel. Maak bij een sollicitatie direct duidelijk dat je wenst door te groeien tot werfleider. Het zal je voorsprong opleveren met andere kandidaten. Vergeet dit dus zeker niet te vermelden in je motivatiebrief.

Ook als Industrieel ingenieur Bouwkunde kan je perfect starten als werfleider. 

Ik werk nog niet in de bouw: wat is mijn route?
Als je nog niet in de bouw dan moet je zeker een bachelor in handen hebben en waarschijnlijk de administratieve route volgen tot werfleider. Een technische bagage is zeker een pluspunt. Zo kan je best eerst op zoek gaan naar vacatures voor administratief bedienden in de bouw of vacatures voor technisch-administratief medewerker.

Je motivatie om werfleider te worden
Als je niet de juiste opleiding had tot werfleider kan er bij de recruiter een klein wantrouwen bestaan over je motivatie. Beschrijf in je motivatiebrief als werfleider dus zeker waarom je niet direct voor werfleider koos en alsnog dit beroep wenst uit te voeren. Bijkomende opleidingen zeker vermelden want deze tonen nog meer dan woorden je karakter en motivatie aan. 

Bekijk vacatures voor Werfleider - Bouwopzichter ▶
meer artikels over Werfleider - Bouwopzichter ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >