Er worden veel magazijnmedewerkers gezocht op verschillende niveau's. Het loon van een magazijnier wordt bepaald door ervaring, het paritair comité van je werkgever maar ook andere factoren spelen een rol...
Het paritair comité bepaald je loon als magazijnier
Als magazijnier zal je waarschijnlijk in PC 200 (bedienden) ingedeeld worden. Het PC bepaald je minimumloon via verschillende klassen. Als magazijnier, magazijnmedewerker of magazijnchef kom je dan ook in klasse C van deze loonschalen terecht.
Als magazijnier in klasse C start je met een minimumloon van bijna 1.900 euro
Indien je reeds werkte binnen dezelfde onderneming ontvang je als magazijnier een loon van 1.940 euro bruto per maand.
Binnen het PC 200 krijgen magazijniers ook een eindejaarspremie of 13de maand.
Ben je als magazijnier arbeider? Reken dan op een uurloon (bruto) van ongeveer 11,5 euro.
We komen op dit uurloon door bovenstaand brutoloon om te zetten naar een uurloon via het gemiddeld aantal werkuren per maand (38 urenweek = 164,67 uur per maand gemiddeld werken)
Elk jaar ervaring telt!
Een magazijnier met ervaring kan meer verdienen dan zijn onervaren collega. Na twee jaar werken als magazijnier verdien je 50 euro per maand (bruto) meer. En na 3 jaar reeds 100 euro extra.
Eigenlijk mag je bijna 40 euro per maand rekenen per jaar dat je werkt voor dezelfde werkgever.
Start je ergens anders zal je opnieuw moeten onderhandelen over je loon. In vele gevallen willen werkgevers graag betalen voor je ervaring.
Is een magazijnier een bediende of arbeider?
Velen denken dat het verschil tussen arbeiders en bedienden volledig weggevallen is maar dat is niet 100 procent juist. Er zijn nog veel functies die onder het type arbeider vallen maar magazijnier is een twijfelgeval. Soms is een magazijnier een bediende en soms een arbeider. Je salaris als magazijnier wordt dan per maand berekend en niet per uur.
Ben je wel ingeschreven als magazijnier?
Sommige bedrijven schrijven hun magazijniers in op een andere functie die soms in een andere klasse valt. Dan kan vele redenen hebben en dus niet enkel omwille van de looneisen. Bekijk goed je taakomschrijving en daginvulling. Heb je zo goed alleen taken van een magazijnier dan zal je zeker ingeschreven worden als zijnde magazijnier. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je functie ingedeeld wordt onder aanvuller. Deze andere functie indeling kan je bijna 100 euro bruto per maand aan loon kosten.
Werken via een interim contract (eventueel optie vast): je loon
Ook als je via een interim als magazijnier werkt, heb je recht op bovenstaand minimumloon of meer. De interim berekend dan samen met de werkgever je weekloon en vandaar kunnen ze verder uitrekenen wat je per dag of uur moet verdienen.
Extralegale voordelen bovenop je loon als magazijnier
Een magazijnier moet het vooral hebben van het brutoloon. Veel extra’s zijn er dus niet te rapen.
Waar je wel steeds kan op rekenen zijn de extralegale voordelen die gelden voor elke werknemer binnen de onderneming en deze kunnen zijn:
Zo goed als nooit kan je beroep doen op een onkostenvergoeding. Let er ook op, als je een onkostenvergoeding krijgt als magazijnier, deze niet meetelt voor je pensioen of vakantiegeld.
In de logistieke sector staan veel jobs open. Zo vind je onder meer veel vacatures voor magazijniers. Solliciteren op een vacature als magazijnier heeft wel enkele skills nodig.
Op een vacature antwoorden als magazijnier hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik het voorbeeld van een motivatiebrief voor een magazijnier of magazijnmedewerker. Pas de taken, vaardigheden en ervaringen aan naar jouw profiel.
Een magazijnier beheert de stock of magazijn en dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Om dit vlot te kunnen heeft een magazijnier nood aan vaardigheden die we hier opsommen�
Een magazijnier werkt in een opslagplaats en zorgt daar voor een vlot verloop. De taken van magazijnier zijn echter heel afhankelijk van het soort magazijn je werkt.