Taken van een magazijnier of magazijnbediende
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Taken van een magazijnier of magazijnbediende
Taken van een magazijnier of magazijnbediende Een magazijnier werkt in een opslagplaats en zorgt daar voor een vlot verloop. De taken van magazijnier zijn echter heel afhankelijk van het soort magazijn je werkt…

Taak 1: laden en lossen van goederen
Het laden en lossen van goederen is een taak die bijna alle magazijniers moeten doen. Afhankelijk van het soort goederen en soort bedrijf kan het laden en lossen een groot onderdeel van je dagtaak zijn of slechts één maal per week voorkomen. Enkele verschillende voorbeelden van laden en lossen:

Bij grote magazijnen kan het zijn dat één of enkele magazijnmedewerkers verantwoordelijk zijn voor laden en lossen. Bij kleinere magazijnen zal je als magazijnier ook de orderpicking moeten doen.

Taak 2 orderpicking
Een andere belangrijke taak van magazijniers is orderpicking.

Bij orderpicking zorg je voor het klaarmaken van een bestelling (order) zodat deze het magazijn of distributiecentrum kan verlaten.

Dit order kan bedoeld zijn voor klanten, andere vestigingen zoals winkels maar ook voor de lokale fabriek. Enkele voorbeelden van orderpicking zijn:

Taak 3: controle van aanwezige producten
Het is ook de taak van een magazijnier om de kwaliteit van de goederen in het magazijn te controleren. Dit kan als de goederen geleverd worden of als de producten klaargemaakt worden bij een bestelling. Ook tijdens een jaarlijkse telling (inventaris) worden producten gecontroleerd. 

Defecten of afwijkingen worden dan doorgegeven of in sommige gevallen ook opgelost door de magazijnier. Als de magazijnmedewerker verantwoordelijk is voor herstelling van producten zal er in de vacature voor magazijnier enkele bijkomende technische vaardigheden gevraagd worden. Als je beschikt over deze vaardigheden dan plaats je deze zeker, samen met je opleiding in je motivatiebrief als magazijnier.

Taak 4: besturen van heftrucks of reachtrucks
Om het werk vlot te laten verlopen in grote magazijnen of magazijnen met zware producten gebruikt men heftrucks of reachtrucks. Om deze te mogen besturen als magazijnier heb je een attest nodig. Heb je dit attest dan kan je ook solliciteren voor vacatures van heftruckchauffeur of vacatures voor magazijniers waar een heftruckattest noodzakelijk is.

Taak 5: administratieve taken
Niemand ontloopt tegenwoordig administratieve taken. Ook de magazijnier niet. De administratieve taken van een magazijnier zijn in vele gevallen eenvoudig te noemen en zullen ook vaak niet veel veranderen. Enkele voorbeelden:

Bekijk vacatures voor magazijnier ▶
meer artikels over magazijnier ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >