Vaardigheden van een onderhoudsmecanicien
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Vaardigheden van een onderhoudsmecanicien
Vaardigheden van een onderhoudsmecanicien Als onderhoudsmecanicien heb je best wel een pak vaardigheden nodig. Niet alleen technische kennis maar ook sociale vaardigheden zijn aangewezen...

Werken in team
Als onderhoudsmecanicien werk je nooit alleen. Je teamleader, ontwerpers, leveranciers, collega’s... Er zijn voldoende personen die jouw aandacht en input wensen. 

Diepgaande technische kennis
Er kan van alles gebeuren en misgaan in een machinepark. Een diepgaande kennis van de aanwezige machines en bijbehorende mechaniek geven de onderhoudsmecanicien het nodige inzicht bij problemen. 

In veel gevallen kan de technische kennis preventief gebruikt worden en zo het stilvallen van machines vermijden. 

Lezen van plannen en bijlagen
Als mecanicien heb je nood aan een leidraad en die wordt je gegeven in de vorm van plannen en technische bijlagen. Logisch dus dat een goede onderhoudsmecanicien vlot overweg kan met deze plannen en bijlagen.  Het kunnen lezen van Engelse teksten is in vele gevallen ook een meerwaarde.

Onderhoudsmecaniciens met sociale vaardigheden zijn een gegeerd wild
Een onderhoudsmecanicien die overweg kan met verschillende soorten persoonlijkheden is een gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Door te praten en luisteren naar operators en collega’s voorkomt de onderhoudsmecanicien veel problemen en kan hij met weinig middelen het machinepark draaiende houden.

Ook moet de mecanicien kunnen luisteren naar personen die richtlijnen en taken doorgeven. Zoals de industrieel teamleader of een leveranciers/machineproducent die nieuwe updates komt uitleggen. 

De wil om bij te leren
Extra opleidingen zijn een vast onderdeel voor een onderhoudsmecanicien. Soms gebeuren die op de werkvloer zelf en soms mag of moet je enkele dagen extern een opleiding gaan volgen. Deze opleidingscentra kunnen zelfs in het buitenland liggen afhankelijk van de producent. 

Probeer als onderhoudsmecanicien ook op de hoogte te blijven van nieuwe evoluties binnen je werkterrein. Dit komt jezelf ten goede: 

Stressbestendig zijn is een must
Als onderhoudsmecanicien ben je goed bestand tegen stress want als het fout gaat in het machinepark, heeft dit impact op het volledige bedrijf: collega’s, magazijnvoorraad, klanten en zelfs leveranciers. En we denken dan nog niet aan het financiële plaatje van een machinepark dat enkele uren stilligt. 

Als onderhoudsmecanicien probeer je het machinepark natuurlijk zo snel mogelijk op te starten en dat geeft stress. Ook teamleiders, ploegbazen en management die iets te vaak komen vragen naar je progressie helpen niet echt. Je zal dus op die zeldzame momenten een ongelooflijke blijk van stressbestendigheid moeten tonen...

Bekijk vacatures voor Onderhoudsmecanicien ▶
meer artikels over Onderhoudsmecanicien ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >