Inzet en motivatie
Algemene vaardigheden zo lijkt het. Maar inzet en motivatie zijn in meer dan 50 procent van de gevallen waarom een monteur stopt of zelfs dient te stoppen bij zijn huidige werkgever.
Een positieve houding en de wil om bijvoorbeeld bijkomende opleidingen te volgen zorgt er voor dat de monteur vlot en snel kan werken. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen, wordt het zelfs mogelijk dat enkele taken van een monteur zelfstandig kunnen worden uitgeoefend. Logisch dat dit een grote besparing betekent voor de werkgever maar ook dat het werk vlotter afgewerkt wordt.
Initiatief
Zelf de handen uit de mouwen steken door spontaan voorstellen te doen of werk op jou te nemen is een kwaliteit van een monteur die omarmt wordt door je directe bazen op de werkplek.
Door zelf een nieuwe taak op te starten of te vragen naar nieuwe opdrachten vallen er geen stille momenten. Jouw werkdag gaat sneller voorbij en je collega’s kunnen zich meer focussen op hun eigen taken als monteur.
Een monteur die zelf initiatief neemt zal op termijn ook een hoger loon als monteur of plaatser ontvangen. Lukt dit niet bij dezelfde werkgever dan kan je als ervaren monteur zonder angst zeker de vacatures voor monteurs afspeuren.
Veilig werken
Een correcte werkattitude is belangrijk als monteur. En veilig werken hoort daar gewoon bij. Gebruik je persoonlijke beschermingsmiddelen en hou het steeds veilig voor iedereen.
Machines en tools gebruik je enkel op een veilige manier en waarvoor ze bestemd zijn. Zo vermijd je onveilige situaties.
Merk je alsnog een onveilige situatie dan meld je dit zo snel mogelijk aan je collega’s of aan je ploegbaas.
Ordelijk werken
Door je werkomgeving en het materiaal proper te houden, creëer je niet alleen een veilige werkomgeving. Je zorgt er ook voor dat alles veel langer meegaat en in perfecte staat verkeerd.
Door materialen na gebruik terug op hun oorspronkelijke plaats te leggen, voorkom je dat je collega’s het materiaal niet vinden wanneer ze deze nodig hebben.
Voor welk loon dient een monteur te werken? Vaak hangt het antwoord op deze vraag af van de sector waarin de monteur werkt. Maar lees welke monteur het minimumloon van 15 euro ontvangt en hoe je dit salaris omhoog krikt.