De meest voorkomende taken van een monteur
Waar je bij een plaatser vaak gehele producten of machines plaatst zoals deuren of een afgewerkte machine, zal je als monteur ook de taak hebben om een product of machine ter plaatse af te werken (monteren en installeren).
Zo zal een monteur vaak onderstaande taken mee krijgen:
Onderhoud, reparatie en storingen
Een monteur is veel meer dan een plaatser. Hij zal ook instaan voor het onderhoud van de geplaatste machine of goed. Is er een storing zal de monteur, eventueel samen met een technieker, een oplossing moeten zoeken. Indien een reparatie nodig blijkt, zal de monteur deze herstelling ter plaatse uitvoeren.
Extra kennis en taken: taken van een monteur in een niche
Er worden vaak monteurs gezocht die specifieke taken op zich kunnen nemen. Dit vergt ervaring en kennis om succesvol te kunnen solliciteren op een niche vacature.
De meest gevraagde extra taken voor een monteur zijn:
Daarnaast heb je ook veel niches waarvan de taken voor de monteur reeds na enkele weken of zelfs dagen duidelijk zijn. Ervaring met deze taken doe je op binnen de eerste dagen. Vandaar dat vaak met een tijdelijk of interimcontract gewekt. Deze contracten hebben dan een optie op vast werk.
De omgekeerde wereld: demonteren
Hoe raar of grappig het ook klinkt: een monteur wordt ook vaak gevraagd om te demonteren. Door zijn kennis weet de monteur namelijk precies welke stappen het best op elkaar volgen om de machine of goed snel en zonder problemen te demonteren.
Voor welk loon dient een monteur te werken? Vaak hangt het antwoord op deze vraag af van de sector waarin de monteur werkt. Maar lees welke monteur het minimumloon van 15 euro ontvangt en hoe je dit salaris omhoog krikt.