Om het tot de functie van storingstechnieker te schoppen heb je verschillende mogelijkheden. Hier de verschillende opleidingen voor storingstechniekers.
Diploma uit een technische richting
Als storingstechnieker heb je eerst en vooral best de nodige bagage mee. Die bagage haal je natuurlijk het eenvoudigste uit je opleiding.
Als je een technische opleiding achter de rug hebt dan heb je de eerste stap gezet:
Maar in sommige gevallen (ongeveer 10 procent van de vacatures) wordt er wel een bachelordiploma gevraagd:
Bij zo’n 100-tal vacatures voor storingstechnieker heb je een master nodig om kans te maken op de job. bij voorkeur is dit een Master Industriële wetenschappen: Elektromechanica
Gelijkwaardig door ervaring
Een storingstechnieker moet direct inzetbaar zijn ongeacht of er een interne opleiding volgt of niet. Dit betekent dat een jaar of enkele jaren ervaring essentieel zijn.
Met direct inzetbaar bedoelen we dat je alle praktische zaken van een technieker reeds onder de knie moet hebben zodat er ten volle kan gefocust worden op de werking binnen het bedrijf en haar de productiehal.
Het is dus op zich geen probleem als je deze ervaring reeds deed in een team als onderhoudstechnieker.
Het loon van een storingstechnieker is één van de hoogste onder de techniekers maar er zijn enkele kanttekeningen. Wat bepaald het loon van een storingstechnieker en welk salaris mag je verwachten?
Als storingstechnieker krijg je wel eens te maken met RCA of Root Cause Analysis. wat betekent RCA en wat houdt deze term in?
Wat moet je doen als je wil werken als storingstechnieker in Antwerpen? Er zijn veel vacatures maar welke werkgever is perfect voor voor jou?