loon storingstechnieker: +20 euro per uur
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
loon storingstechnieker: +20 euro per uur
loon storingstechnieker: +20 euro per uur Het loon van een storingstechnieker is één van de hoogste onder de techniekers maar er zijn enkele kanttekeningen. Wat bepaald het loon van een storingstechnieker en welk salaris mag je verwachten?

Storingstechnieker: uurloon of maandloon?
Een storingstechnieker wordt zo goed als steeds ingeschreven als arbeider. Dit betekent dat hij betaald wordt op uurbasis. Wens je echter je maandloon te kennen gebruik dan een tool om het uurloon naar maandloon te berekenen.

Storingstechnieker moet het hebben van ervaring
Een storingstechnieker wordt je niet op de schoolbanken. De taken van een storingstechnieker en bijbehorende verantwoordelijkheden zijn daarvoor iets te complex. Logisch dus dat een storingstechnieker, als technieker met ervaring, automatisch in de hogere loonbarema’s terecht komt. 

Is een diploma dan niet belangrijk?
Natuurlijk. Net zoals voor elke andere technieker moet de storingstechnieker een stevige basis hebben en dit krijg je via scholing. Het speelt echter minder rol omdat een storingstechnieker geen starter is. Een secundair diploma, bachelor of master zullen wel grotendeels bepalen hoe en waar je kan starten als technieker en dus ook hoe snel je kan doorgroeien naar een solide storingstechnieker. 

Boter bij de vis! Uurloon van +20 euro voor een storingstechnieker
Je weet nu dat goede storingstechniekers een grote basiskennis combineren met ervaring en dat resulteert in een mooie loonbrief op het einde van de maand. 

Als storingstechnieker is een uurloon van 20 euro niet ongewoon. Let er wel op dat je er niet zomaar vanuit gaat dat je dit krijgt. Een voorbeeld is wanneer een bedrijf een storingstechnieker zoekt dat grotendeels instaat voor het onderhoud maar omdat het een klein team techniekers betreft ook de titel storingstechnieker krijgt. In dat geval zal het uurloon waarschijnlijk net onder 20 euro per uur vallen.

Ook als het machinepark een vrij eenvoudige opstelling heeft, zal je als storingstechnieker geen toploon ontvangen. Veel hangt af van de complexiteit, team en vereiste kennis (electronica, mechanica, RCA, SAP … )

Waar stuwt het salaris van een storingstechnieker omhoog?
Er zijn enkele leuke extralegale voordelen voor jou als storingstechnieker:

Hou hier zeker rekening mee tijdens een sollicitatiegesprek want deze voordelen zijn even belangrijk als je loon zelf. 

Bekijk vacatures voor Storingstechnieker ▶
meer artikels over Storingstechnieker ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Bewaar jobs voor later (MyJob)
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >