Volvo Cars Gent jobs: werken en solliciteren bij Volvo Cars
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
mijn loon
sector / groep
functies
vacatures

Volvo Cars Gent jobs: werken en solliciteren bij Volvo Cars

sectoren > North Sea Port - Haven Gent/Terneuzen
Volvo Cars Gent jobs: werken en solliciteren bij Volvo Cars

Met meer dan 6,500 werknemers staat Volvo Cars in Gent bij de grootste werkgevers van belgië. Als je wil werken en solliciteren op jobs bij Volvo Cars in Gent dan ben je aan het juiste adres


Zeg Volvo Cars Gent en niet Volvo Gent
Belangrijk om weten is dat er twee Volvo-fabrieken zijn in Gent: een autofabriek en een truckassemblagefabriek. De autofabriek is Volvo Cars Gent maar de Volvo truckfabriek in Gent is eigendom van de Volvo Group. 

Waarom werken bij Volvo Cars in Gent?
Volvo Cars trekt in Gent de kaart van de toekomst en investeert jaarlijks verschillende miljoenen euro’s in haar autofabriek. Om een voorbeeld te geven, zal er vanaf 2030 enkel nog elektrische wagens van de band rollen in Gent. 

Ook kan je er op gelijk welk niveau promotie maken en doorgroeien in hetzelfde bedrijf. Door de omvang van de fabriek geldt dit voor zowel arbeiders (productie, logistiek, … ) als voor bedienden in ondersteunende afdelingen zoals HR of engineering.

Volvo Cars Gent ligging
Met een centrale ligging in de Haven van Gent (adres:JF Kennedylaan 25, 9000 Gent) is Volvo Cars vlot te bereiken. Natuurlijk heeft het bedrijf voldoende parkeergelegenheid maar er is ook een vlotte verbinding via het openbaar vervoer (bus eventueel gecombineerd met trein als van buiten Gent komt). 

Zo sta je in minder dan 1 uur van het centrum van Gent aan de poort van de Volvo Cars fabriek. Zelfs als je het ploegensysteem werkt. Kom je van buiten Gent werken? Via bus 70 sta je vanuit het treinstation Gent Dampoort binnen 45 minuten aan volvo Cars. 

Volvo Cars Gent jobs
Jobs en vacatures zoeken bij volvo Cars in Gent kan soms wat narrig zijn. Zo splitsen ze verschillende diensten op qua opvolging van sollicitanten. Soms vind je jobs bij een interimkantoren zoals Randstad of Agilitas soms vind je een job op de jobsite van Volvo Cars zelf. Kunst is om alle mogelijke opties te overlopen als je vacatures zoekt bij volvo Cars Gent. 

Hoe zoek je vacatures voor volvo Cars in Gent?
We maken een 5 stappenplan om jobs te vinden in volvo Cars Gent. De bovenste is de snelste en beste manier om te solliciteren op een vacature. De onderste is enkel interessant voor personen die echt een voorkeur hebben om bij volvo Cars te werken in Gent.

Ben je een student of wens je stage te lopen bij volvo Cars?
Als je een studentenjob of stage wenst bij volvo Cars in Gent dan kan je deze afzonderlijk opzoeken op de jobsite van volvo Cars. Stages heb je in alle verschillende afdelingen en voor elke richting. De stages dat wij tijdens het schrijven van dit artikel tegen kwamen waren:

Kijkstage onderhoud
stage automatisering
stage marketing

Smuk je motivatiebrief voor volvo Cars op met actueel nieuws
Volvo Cars heeft veel vacatures openstaan maar voor de mooiste jobs is er veel concurrentie. Een tip dat we je kunnen meegeven is je motivatiebrief opsmukken met actueel nieuws relevant aan je toekomstige functie binnen Volvo Cars. 

Volvo Cars heeft namelijk een afzonderlijke site: Volvo Cars Belux persberichten. Daar vind je veel persberichten maar ook info en foto’s over Volvo modellen en lopende acties. 

Een voorbeeld voor je motivatiebrief naar Volvo Cars kan zijn:

“Net zoals veiligheid centraal staat bij Volvo Cars, staat veiligheid bij mij ook centraal als het neerkomt op het uitoefenen van mijn job. Al kan ik geen 100 jaar ervaring voorleggen zoals jullie maar met 15 jaar op de teller kom ik toch aardig in de buurt”

Een andere opties is om eerst enkele filmpjes van volvo Cars in gent te bekijken. Zo leer je snel enkele belangrijke of onbelangrijke feiten die je kan verwerken in je motivatiebrief. 

Ploegensysteem Volvo Cars Gent
In Gent werkt Volvo Cars met een vast ploegensysteem:

Vaste contracten en interimcontracten
Als je start bij Volvo Cars in Gent dan kan het zijn dat dit gebeurt onder interimcontract maar al snel zal je de optie krijgen tot een vast contract tenzij dit vooraf gemeld is (tijdelijke opdrachten, volumeproblemen,eenmalig onderhoud, vervangingscontracten,  … ). 

Start je met een interimcontract bij volvo Cars in Gent dan raden we je volgende stappen aan:

Sollicitatieproces volvo cars Gent belgië
Elke afdeling binnen Volvo Cars in Gent gebruikt andere sollicitatieprocessen. Voor binnen de productie zal men een betaalde proefperiode via interimcontract gebruiken en bij ondersteunende afdelingen zal men eerder een sollicitatieproces met proeven en gesprekken gebruiken. 

Wordt er geen gebruik gemaakt van een inloopperiode of proefperiode zal een sollicitatiegesprek op locatie in gent vormt vaak een doorslaggevende factor. Tijdens dit gesprek zal je waarschijnlijk ook een schriftelijke test moeten invullen om je hard skills of probleemoplossend vermogen te testen.

Gouden uitsmijter: gebruik zo weinig mogelijk Volvo Gent
Al gebruiken veel mensen Volvo Gent als ze praten over Volvo Cars in Gent. Je leert het beter een beetje af want met de nabije Volvo Trucks fabriek in Gent Oostakker van de volvo group zaai je snel verwarring. Plus toont het aan dat je jezelf niet grondig geïnformeerd hebt voor je sollicitatiegesprek. 

meer artikels over North Sea Port - Haven Gent/Terneuzen ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers
vacatures zoeken
jobs

functies

je loon

sectoren

werkgever
annuleren
directe links naar bedrijven en jobs
gratis job tests voor beroepskeuze
Bewaar of mail jobs voor later
Reeds geregistreerd? Klik hier >
annuleren
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
annuleren
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >