5 Vaardigheden die elke calculator moet beheersen
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
5 Vaardigheden die elke calculator moet beheersen
5 Vaardigheden die elke calculator moet beheersen Sommige vaardigheden kan je aanleren en andere competenties moet je gewoon hebben. Dit zijn de 5 belangrijkste soft en hard skills van een calculator.

Cijfermatig inzicht: de belangrijkste vaardigheid van een calculator
Je ademt als calculator cijfers. Alles wat je doet en zegt draait om cijfers. Je wordt ook afgerekend als calculator op de juistheid en overzichtelijkheid van je cijfermateriaal. 

Cijfermatig inzicht is ook moeilijk aan te leren. Deze soft skill heb je of niet en bij het ontbreken worden het lastige dagen als calculator. Je zal langer werken aan bepaalde formules of berekeningen en deze sommen ook minder vlot kunnen uitleggen.

Administratief sterk: belangrijker dan in andere functies
Overal heb je administratief werk maar als calculator ben je een klein radertje in het geheel en zal een slordig afgewerkte administratieve taak je zuur opbreken. 

Er zijn verschillende administratieve taken dat een calculator stipt moet afwerken zoals offertes van leveranciers of onderaannemers, meetstaten verwerken, facturatie, ...

Grondige kennis van PC en software
Kennis van computers en mobiele apparaten is onontbeerlijk voor zo goed als alle functies maar als calculator moet je bijna met de ogen dicht je weg kennen op een desktop. Dit is vooral omdat 100 procent van je aandacht naar het verwerken van gegevens en bijbehorende cijfermateriaal.

Als je te veel tijd spendeert aan het zoeken binnen het softwarepakket of op de desktop dan zal je werk daar sterk onder lijden. Gelukkig is het gebruik van pc en mobiele apparaten iets dat je snel onder de knie krijgt als je ze maar frequent genoeg gebruikt.

Uitmuntende technische kennis
Als calculator moet je goed weten wat je uitrekent. Ook dien je een uitgebreide technische kennis hebben om te weten wat je net niet uitrekent en waarom je dit niet doet. 

Deze technische kennis van een calculator is dus belangrijk voor de job maar ook voor de gesprekken tijdens het werk. Als het gesprek met een aannemer handelt over een bepaald product of materiaal dan moet je voldoende kennis hebben om het gesprek te kunnen volgen en eventuele beweringen te weerleggen als ze niet kloppen. 

Communicatief beresterk 
Als calculator moet je communicatief sterk staan want in vele gevallen moet je niet enkel communiceren met interne werknemers maar ook met personen buiten het bedrijf zoals klanten of architecten. 

Als er met leveranciers gewerkt wordt dan heb je naast een goede communicatie ook nog eens enkele commerciële skills nodig als calculator. 

 

Bekijk vacatures voor Calculator bouw ▶
meer artikels over Calculator bouw ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >