Verschillende soorten verkopers
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Verschillende soorten verkopers
Verschillende soorten verkopers Niet elke verkoper is gelijk of heeft dezelfde taken. We geven je de meest voorkomende verkopers en hun taken

What is in a name: verkoper
Verkoper is een algemene benaming van een functie die producten of diensten aan de man probeert te brengen. De ene verkoper doet dit via een echte sales of verkoopfunctie en andere verkopers hebben op de eerste plaats een adviserende en begeleidende rol.

Verkoper nummer 1: de verkoper pur sang
De eerste verkoper in de rij is direct de verkoper die het meest in de rol van verkopen past. Bij een verkoper van producten of diensten in een bedrijf wordt verwacht dat hij vooral meer omzet genereert voor dit bedrijf. De klanten informeren, adviseren en verder helpen staat allemaal in functie van de verkoop al is het héél belangrijk voor deze verkopers om hun markt, sector of doelgroep goed te begrijpen. Veel bedrijven hebben vacatures voor verkopers dus deze functie is vaak gezocht. 

Zo heb je onder meer:

Elk heeft zijn specialiteit en je kan in vele gevallen niet zomaar zonder ervaring ergens aan de slag als verkoper. 

Verkoper nummer 2: inside verkoper of inside sales
Deze verkoper probeert vanuit zijn of haar bureau de producten of diensten van het bedrijf te slijten aan potentiële klanten of prospects. In vele gevallen kan hij beroep doen op verschillende datalijsten, leads en sales software om zo veel mogelijk extra omzet te genereren. 

inside verkoper of inside sales werken veelal in team. Productkennis of marktkennis is net zoals de verkopers hierboven een sterk punt. 

Voor een inside verkoper is het niet steeds standaard om een wagen te hebben bovenop het loon van verkoper.

Verkoper nummer 3: de winkelverkoper
Iemand die in een winkel of showroom staat met de bedoeling binnenkomende klanten te overtuigen om producten te kopen of op zijn minst het juiste product mee naar buiten te nemen, noemen we een winkelverkoper. Deze verkoper heeft andere taken en vaardigheden dan een standaard verkoper. Zo zal hij vaak ook ingezet worden om de stock of etalage te onderhouden alsook enkele typische taken vanuit een winkel zoals afsluiten, opstarten, … 

Verkoper nummer 4: accountmanager
Als een verkoper één of meerdere klanten moet blijven opvolgen verandert zijn takenpakket gevoelig en ligt de nadruk niet steeds op verkopen maar eerder op het behouden van de klant en eventueel upselling. Deze verkoper wordt dan ook accountmanager genoemd omdat hij het volledige account (klant) beheert.

Verkoper nummer 5: commercieel adviseur of sales adviseur
Deze kandidaten hebben in vele gevallen een sterk technische profiel. Het zijn verkopers of commerciële talenten met een visie op (mid)lange termijn. Natuurlijk zijn ze uit op het verhogen van sales en omzet maar niet ten koste van gelijk wat. Adviseren van de potentiële klant is even belangrijk voor een commercieel adviseur

Bekijk vacatures voor Verkoper ▶
meer artikels over Verkoper ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >