Vaardigheden van een vlotte verkoper
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Vaardigheden van een vlotte verkoper
Vaardigheden van een vlotte verkoper Niet iedereen is geschikt om een goede verkoper te worden. Je hebt als verkoper enkele vaardigheden nodig die in vele gevallen niet aan te leren zijn. De zogenaamde soft skills…

De belangrijkste vaardigheid van een verkoper: luisteren
Velen denken dat je als verkoper vlot moet kunnen praten maar het is net omgekeerd: een goede verkoper kan héél goed luisteren. Enkele dingen die een verkoper te weten moet komen van zijn potentiële klant zijn:

Pas als hij aardig wat informatie kunnen verzamelen heeft van zijn of haar klant kan de verkoper beginnen met de klant te informeren en proberen te verkopen.

Ook enkel gerichte vragen stellen is een kunst. Beiden zorgen hier voor een sterke basis die de verkoper kan gebruiken.

Doorzettingsvermogen en zelfzeker
Een echte verkoper geeft niet op ondanks de tegenslagen of misgelopen deals. Hij weet de pijnpunten bloot te leggen en deze de volgende keer te vermijden. Natuurlijk moet de verkoper zicht hebben op het totale blaadje en zich niet steeds tegen een muur laten botsen.

Assertief zijn tegenover de klant is noodzakelijk maar deze assertiviteit mag nooit arrogant overkomen. Deze skill bepaald mee het loon van de verkoper

Affiniteit met de sector en het product of dienst is onmisbaar
Een vlotte verkoper moet affiniteit hebben met het product om de klant in de eerste plaats te kunnen adviseren en informeren. Zonder een gezonde interesse zal de verkoper zelf te weinig kennis opdoen om blijvend op de hoogte te zijn over nieuwe ontwikkelingen. Ook al gebeuren deze onder zijn neus in het bedrijf zelf. 

Flexibel met oog voor details
Er zijn drukke dagen en er zijn rustige dagen. Dit betekend dat een verkoper flexibel moet zijn en werken wanneer er vraag is naar informatie van potentiële klanten of als er veel offertes / leads liggen te wachten. De verkoper moet ook het nodige zelfvertrouwen hebben om te communiceren richting management of verkoopsverantwoordelijke wanneer de weegschaal omkantelt naar overdaad.

Planning is levensnoodzakelijk in drukke tijden en de verkoper zal ook oog moeten hebben voor details ondanks de massa’s werk dat ligt te wachten. 

Een verkoper is een echte People Person
Als verkoper moet je graag onder de mensen zijn. Ook moet je met verschillende type persoonlijkheden kunnen omgaan. 

Vergeet ook niet dat je als verkoper ook goed moet kunnen omgaan met andere personen in je eigen bedrijf: management, verantwoordelijken, teamleden, magazijniers, … 

 

Bekijk vacatures voor Verkoper ▶
meer artikels over Verkoper ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >