Functies binnen de HR: plan je carrière
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Functies binnen de HR: plan je carrière
Functies binnen de HR: plan je carrière Als je start in de HR of personeelsdienst dan heb je veel opties om te starten. Ook je carrière kan je reeds in het begin vormgeven.

Uitzendconsulent
Een uitzendconsulent is een heel specifieke functie. Deze persoon werkt vaak voor een uitzendkantoor. Je beheert binnen het interimkantoor de kandidaten maar je bent ook het aanspreekpunt voor bedrijven wanneer deze personeel zoeken. 

HR medewerker of HR officer
Deze personeelsfunctie is vrij divers te noemen. Als HR medewerker, personeelsmedewerker of HR officer, kan je overal op de personeelsdienst ingeschakeld worden. sommige HR medewerkers doen vooral de payroll, anderen recruiting en nog anderen zijn een manusje van alles. 

Payroll officer en payroll manager
De payroll is vaak de bottleneck van de HR afdeling: het is een routineklus die elke maand terugkeert en een diepgaande kennis over de sociale wetgeving nodig heeft. Logisch dus dat de payroll officer een functie binnen de HR waar veel vacatures van openstaan. Sommige bedrijven zoeken ook een payroll manager maar vaak wordt deze functie gebundeld met HR manager. 

HR manager
Elk bedrijf, groot of klein, heeft nood aan een degelijke HR manager. Bij de kleinste bedrijven is dit vaak de zaakvoerder of bestuurder maar vanaf er meer dan 10 personen in dienst zijn loopt er een HR manager rond. 

Afhankelijk van het soort bedrijf en grootte, zullen de taken van de HR manager variëren van uitvoerend tot delegerend en analyserend. Ben je op zoek naar een job als HR manager, lees dan goed de taakverdeling en inhoud van de vacatures voor HR manager. Zo voorkom je dat je na enkele maanden merkt een slechte beslissing genomen te hebben. 

Consultants op de personeelsdienst
Op de HR of personeelsdienst werken er ook vaak externen. Dit kunnen zelfstandigen zijn of personen die op de loonlijst van een ander bedrijf staan. Deze consultants zien we vaak terug als recruiting consultant aangezien veel bedrijven deze specialiteit niet steeds nodig hebben op hun personeelsafdeling. Maar ook hr consultants worden vaak gezocht omwille van hun diverse inzetmogelijkheden: payroll, training, tijdelijke HR projecten, sociale dossiers die specifieke kennis vereisen, ...

Training & opleiding
Er zijn niet veel bedrijven die een fulltime persoon inzetten op training & opleiding maar bij grotere bedrijven zijn de training professionals gegeerd. In kleinere bedrijven valt dit vaak onder de bevoegdheid van de HR manager of zaakvoerder/manager. Deze zal de taak dan verder uitbesteden aan één of meerdere hr medewerkers.

meer artikels over HR ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >