Salaris van account manager varieert sterk: loon van 1.800 tot wel 4.000 euro
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Salaris van account manager varieert sterk: loon van 1.800 tot wel 4.000 euro
Salaris van account manager varieert sterk: loon van 1.800 tot wel 4.000 euro Het beheren van klantrelaties is een belangrijke schakel binnen een bedrijf. Logisch dat het loon van een account manager bij de betere binnen een bedrijf is.

De portefeuille van een account manager: belangrijk voor het loon
Welke klanten de account manager beheert en wat de waarde van het product of dienst is dat de account manager dient te slijten aan deze klanten, bepaald grotendeels het loon van een account manager. 

Ben je één van de vele account manager binnen een bedrijf die producten verkoopt of ben je samen met een andere collega verantwoordelijk voor gans België: het reflecteert in je loon als account manager!

Enkele belangrijke factoren voor het salaris van een account manager zijn:

Startende account manager: 1.800 euro tot 2.500 euro bruto per maand
Start je net en heb je geen bachelor of master in handen dan zal je loon als account manager schommelen tussen 1.800 en 2.500 euro bruto per maand. De kans is ook kleiner dat je een variabel salaris bovenop krijgt in de vorm van bonussen/premies. Een bedrijfswagen hebben de meeste junior account manager wel. In dat opzicht zijn er veel gelijkenissen met het loon van een verkoper en het loon van een account manager. 

Account manager met bachelor of master: 3.000 maandloon
Als account manager een diploma hoger onderwijs kunnen voorleggen werpt direct zijn vruchten af. Met een bachelor kan een account manager een loon claimen van 3.000 euro. Met een master in de hand loopt het loon reeds op tot 3.500 euro bruto per maand. 

Hier wordt vaak een variabele loon ingerekend. Dit zijn dan bonussen of premies die de account manager ontvangt omwille van behaalde cijfers of omzetgroei.

Account manager met ervaring: 4.000 geen uitzondering..
Een ervaren account manager of senior account manager is gegeerd goed. Zo zal het totale salaris van de account manager hier al snel 4.000 bruto zijn. Dit behelst wel extra premies, bonussen.

Om tot dit loon te komen zal de account manager wellicht enkele malen moeten veranderen van job of reeds in het begin werken in een groot bedrijf met verschillende niveaus van klanten. Hoe meer de beslissing van de klant kan beïnvloed worden, hoe hoger het loon wordt. 

Een bedrijfswagen voor iedere account manager
Een account manager moet vaak de baan op en krijgt dus zo goed als altijd een bedrijfswagen ter beschikking. Ook al werkt de account manager vaak thuis of op kantoor: een wagen maakt deel uit van het loon. 

Ook andere extralegale voordelen zijn inbegrepen:

Bekijk vacatures voor Account manager ▶
meer artikels over Account manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >