Welke opleiding volg je als account manager?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Welke opleiding volg je als account manager?
Welke opleiding volg je als account manager? De opleiding van een account manager heeft veel gelijkenissen met de opleiding van een verkoper maar er zijn toch enkele verschillen op te merken.

Welke opleiding geniet je als account manager?
Een account manager werkt best in de sector dat hem het meeste ligt of in de sector die aansluit bij zijn opleiding. Dit komt omdat één van de belangrijkste vaardigheden productkennis is. Dit kan je als account manager enkel opdoen tijdens je studie of tijdens het werken. 

Zo kan je dus perfect een SO bouwopleiding volgen om daarna aan de slag te gaan als account manager in een bouwbedrijf. De kans is groot dat je eerst start als verkoper in een bouwbedrijf of een andere functie. Behaal je echter een bachelor of master dan zijn je kansen om direct account manager te worden groter. 

Naast technische richtingen zijn ook administratieve richtingen geschikt om te solliciteren op vacatures van account manager.

De perfect opleiding: bedrijfsmanagement of Sales
Als je reeds lang weet dat je account manager wenst te worden dan kan je best studeren aan de hogeschool of universiteit. Met een bachelor of master in bedrijfsmanagement of sales ben je snel vertrokken met een mooi loon als account manager.

Opleiding voor volwassenen: avondschool of volwassenenonderwijs
Er zijn ook enkele mogelijkheden voor wie op latere leeftijd account manager wenst te worden. Deze opleidingen zijn uitermate geschikt voor wie nu reeds als verkoper of als technische persoon werkt en een andere functie binnen dezelfde sector wenst uit te oefenen.

Zo heb je meerdere mogelijkheden tot afstandsonderwijs. Reken hier op een kostprijs van 300 euro en een leertijd van 6 maand als je ongeveer 4 uur per week les volgt. 

Ga je voor volwassenenonderwijs en je kan je overdag vrijmaken? Dan zijn er opleidingen die je, mits de nodige voorkennis, op 1 maand kan volbrengen (25 lesuren op 8 dagen). Deze opleidingen zijn in groep en kosten ongeveer 400 euro. 

Zelfstudie
Een goede account manager blijft leren dus waarom zou je deze attitude al niet inzetten voor je solliciteert? Zelfstudie via boeken of avondcursussen zijn de perfecte manier om jezelf op te leiden tot account manager. Zelf de vaardigheden van een account manager kan je deels aanleren. 

Bekijk vacatures voor Account manager ▶
meer artikels over Account manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >