Welke vaardigheden van de account manager wegen door?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Welke vaardigheden van de account manager wegen door?
Welke vaardigheden van de account manager wegen door? Er zijn verschillende skills die een account manager dient te bezitten om waardevol te zijn. Sommige vaardigheden van een account manager zijn logisch maar er zijn ook enkele competenties bij die je niet direct verwacht…

Commercieel gericht
Als account manager ben je de contactpersoon tussen je bedrijf en de klant. Dit betekend dat je ten volle moet leven voor je klant maar in de eerste plaats sta je op de loonlijst van je eigen bedrijf. Je zal naast zoveel mogelijk voor je klant doen, vooral je eigen bedrijf te vriend moeten houden. Dit betekend gewoon dat je voldoende ROI moet verdienen. Dit behaal je enkel als je commercieel gericht werkt. 

Stressbestendig
Klanten wachten steeds langer om beslissingen te nemen. Soms wegens interne procedures en soms om druk te leggen bij jou als leverancier. Ook jouw leidinggevende of het management verwacht veel van jou. Deze factoren samen zorgen gegarandeerd voor stress. Het is dan ook eigen aan een account manager dat hij vlot omkan met deze soort hoge verwachtingen. 

Communicatief: intern en extern
Communicatie is alles. Als account manager moet je communiceren op elk niveau, intern en extern en dit met elk middel dat je ter beschikking hebt. 

Het probleem voor vele account managers is het switchen tussen de toon van communicatie. Intern mag dit familiair zijn. Tegen de klant vriendelijk maar berekend. Tijdens een presentatie voor de Raad Van Bestuur zelfbewust en to the point. 

Eerlijk & betrouwbaar
Vertrouwen is belangrijk op zakelijk vlak. Als je het vertrouwen verliest van je klant of van de collega’s die achter je dienen te staan, heb je een zwaar probleem dat moeilijk op te lossen is. Het komt er dus op aan om steeds eerlijk en betrouwbaar te handelen. Ook als er slecht nieuws te melden is of wanneer je de klant niet volledig tegemoet kan komen in zijn of haar wensen.

Inlevingsvermogen: een vaardigheid dat sommige account managers missen
Wat velen niet direct als vaardigheid van een account manager zien is inlevingsvermogen. Inzien wat een ander belangrijk vindt, is nochtans essentieel voor het uitvoeren van je job. 

Elke avond of tijdens een autorit kan de account manager maar best even nadenken waarom personen doen wat ze doen zodat er kan gehandeld worden. 

Creatief: niet verwacht?
Tijdens een sollicitatiegesprek als account manager of tijdens het werken wordt er niet vaak gesproken over creativiteit of vindingrijkheid. Dit is echter een vaardigheid die elke account manager dient te bezitten. Al was het maar om een presentatie leesbaar te maken. 

Creatief betekent namelijk ook niet enkel opmaak. Creatief is ook de kunst van het weglaten of uitlichten van belangrijke items. Omgaan met uitstel of problemen kan ook best op een creatieve, positieve manier gebeuren. 

Productkennis
We eindigen met productkennis omdat dit dé vaardigheid is die elke account manager dient te hebben. Hoe meer gedetailleerd en dieper deze kennis is, hoe sneller en gemakkelijker de account manager kan werken.

Door productkennis verlegt de account manager de druk ook minder naar de collega’s plus kan hij de klant sneller van antwoord dienen. 

Voor de account manager zelf betekent productkennis:

Bekijk vacatures voor Account manager ▶
meer artikels over Account manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >