Vaardigheden van een geliefd binnenschrijnwerker
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Vaardigheden van een geliefd binnenschrijnwerker
Vaardigheden van een geliefd binnenschrijnwerker De vaardigheden die een binnenschrijnwerker aan boord dient te hebben, hangen veel af van de gestelde taken binnen het bouwbedrijf. Wel zijn er een paar skills die elke binnenschrijnwerker best bezit om geliefd te zijn.

Betrouwbaar 
Een binnenschrijnwerker is verantwoordelijk voor zijn eigen werk maar ook voor dat van zijn of haar collega’s. Dat is logisch denk je? Klopt maar toch loopt het daar vaak fout. Er zijn verhalen van schrijnwerkers die vaak te laat op hun werk komen, niet nauwkeurig werken of niet in een klein team functioneren. Wees niet zo’n schrijnwerker.

Het is ook gewoon niet mogelijk om een dubbele controle uit te voeren bij de verschillende taken zoals verzagen, plaatsingen of opmetingen. Daarom moet de schrijnwerker betrouwbaar zijn in alles wat hij doet. Opdrachten van collega’s of ploegbazen moeten correct en volledig uitgevoerd worden.

Betrouwbaar betekent dus afspraken nakomen. Je team is afhankelijk van jouw stiptheid qua werk en werkethiek. Regels nakomen is hier heel belangrijk.

Teamplayer
In kleine teams werken? Dan moet je contactvaardig zijn! Je collega’s begrijpen en alsook helpen waar nodig. Ook zal je vaak collega's moeten vervangen of bijspringen op een werf. Doe je dit steeds met een glimlach? Dan ben je al een stap dichter bij de geliefde schrijnwerker die iedereen zoekt. 

Zelfstandig kunnen werken
Zelfs al werk je in een team, je zal als binnenschrijnwerker vaak je eigen taken zelfstandig moeten afwerken. Dit betekend dat je eigen beslissing mag nemen maar ook op tijd inzien wanneer je hulp van je collega inschakelt. 

Nauwkeurig en resultaatgericht werken
Als binnenschrijnwerker moet je tot op de millimeter juist werken want elke afwijking wordt opgemerkt. Niet alleen zadel je met onnauwkeurig werk de klant met een slechter product op. 

Je zorgt er zo ook voor dat je bedrijf extra kosten heeft omdat er nieuwe stukken moeten vervaardigd worden. Vaak moet er ook een persoon terug naar de werf om een aanpassing of vervanging te doen. Deze werkuren zijn duur en dus best te vermijden. 

Fysiek gezond en lasten kunnen dragen tot 25 kg
Binnenschrijnwerker is een fysisch beroep. Dit wil zeggen dat je een gezond lichaam dient te hebben die het gewoon is van bijvoorbeeld verschillende uren na elkaar recht te staan en tot 25 kg te kunnen tillen. 

Een goed leervermogen en leergierig
Omdat elk bouwbedrijf anders is kan je niet steeds gebruik maken van je opgedane kennis buiten dat bedrijf. Het is dan aan jou om zelf zo snel mogelijk de werkwijze van het bedrijf te leren. 

Je bent nu een geliefd schrijnwerker. Geniet er van!

Bekijk vacatures voor Binnenschrijnwerker ▶
meer artikels over Binnenschrijnwerker ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >