Taken van een binnenschrijnwerker
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Taken van een binnenschrijnwerker
Taken van een binnenschrijnwerker De taken van de binnenschrijnwerker hangen grotendeels af van het bedrijf waar hij of zij werkt. Dit kan een trappenbouwer zijn, interieurwinkel of een fabrikant van ramen en deuren. Een greep uit de mogelijke taken van een binnenschrijnwerker…

De gedaanten van een binnenschrijnwerker
Een binnenschrijnwerker komt in veel gedaanten. In het ene bedrijf is hij 100 procent bezig met maken van constructies in hout, aluminium, kunststof of staal. In een ander bedrijf plaatst de schrijnwerker van ‘s morgens tot ‘s avonds trappen, ramen of deuren. En in nog andere bedrijven is de schrijnwerker verantwoordelijk voor alle bovenstaande taken. 

Hoe dan ook kunnen we de taken van een binnenschrijnwerker opdelen in:

Taken van binnenschrijnwerker en de grootte van het bouwbedrijf of team
Hoe je werkt en welke taken je als binnenschrijnwerker toebedeelt krijgt, zal grotendeels afhangen van de grootte van de onderneming en team waar je werkt. 

In kleinere bouwbedrijven zal men vaak meer flexibiliteit vragen. Veel schrijnwerkers vinden dit divers takenpakket net extra leuk omdat het meer variatie in hun job brengt. Je krijgt hetzelfde effect als je in een groter bedrijf werkt maar in kleine teams.

Lees steeds de vacaturetekst grondig na en vraag bij een eventueel sollicitatiegesprek hoe de taken verdeeld worden. 

Plaatsing versus werkplaats of atelier: kies je voorkeur als binnenschrijnwerker
Er is een groot verschil tussen binnenschrijnwerkers die maatwerk leveren en binnenschrijnwerkers die standaardproducten leveren en plaatsen. De meest variërende producten voor binnenschrijnwerkers zijn van boven naar onder:

Als je in een bedrijf werkt met een eigen werkplaats of atelier zal je vaak ook ingeschakeld worden in het productieproces en dat betekent:

Welke taken gebeuren sowieso op de werf?
Natuurlijk kan je als binnenschrijnwerker veel voorbereiden maar sommige taken gebeuren nu eenmaal ter plaatse op de werf. Enkele voorbeelden:

Je eigen stempel als binnenschrijnwerker
Wil je een zo groot mogelijke invloed op het product? Kies dan voor maatwerk binnen interieur, trappen of keukens. Ook bij het vervaardigen van binnendeuren is vaak nog maatwerk nodig. Vloerbekleding en plafonds plaatsen als binnenschrijnwerker is eerder een precisieklus dan een creërende klus. 

Hoe meer maatwerk, hoe meer er gewerkt wordt in een atelier of werkplaats.De laatste afwerkingen worden vaak op de werf zelf afgewerkt. 

Maar wat je ook kiest: in elk resultaat zal je vakmanschap weerspiegelen. 

Bekijk vacatures voor Binnenschrijnwerker ▶
meer artikels over Binnenschrijnwerker ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >