Meest gezochte engineers in machinebouw
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Meest gezochte engineers in machinebouw
Meest gezochte engineers in machinebouw Machinebouw is geen al te grote sector qua tewerkstelling maar in verhouding werken er wel veel ingenieurs. Welke ingenieurs komen het meest voor in de machinebouw?

Projectingenieur: duveltje doe het al
Een project engineer is een belangrijke pion bij machinebouwers en hoe kleiner het bedrijf, hoe diverser de taken dat de projectingenieur te verwerken krijgt.

Hoe dan ook zal je als projectingenieur instaan voor het ontwerp van machines of robots. En dit waarschijnlijk van A tot Z. Logisch dat er tot 10 maal meer  projectingenieur of project engineer gezocht worden dan andere engineers in machinebouw.

De beste manier om in werktuigkunde of machinebouw project engineer te worden is via de opleiding industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur. 

mechanical design engineer
Als design engineer of soms specifieker een mechanical design engineer ontwerp je machines of volledige productielijnen of doe je specifieke aanpassingen aan bestaande machines. 

Naast het uittekenen of aanpassen van modellen sta je ook vaak in voor het prototypebouw en aanleggen van een technisch dossier. Ook de laatste stappen vallen soms onder jouw functie (opmaak van montage-instructies, afwerking en opvolging bij productvrijgave, productieklaar maken, … )

Een bachelor elektromechanica of master elektromechanica geven de eenvoudigste toegang tot de functie van mechanical design engineer.

Hardware engineer
De verschillende onderdelen van een machine communiceren met elkaar en hier komt de hardware engineer op de voorgrond. Je staat in voor het ontwerpen en assembleren van besturingspanelen en het uitdenken van besturingsschema’s. De opvolging van paneelbouw- en montageteams behoort tot je takenpakket.

Automation engineer
Het bedienen van machines moet logisch en vlot gebeuren. Het is de taak van de automatisation engineer om machines te voorzien van PLC-programmering en SCADA-visualisaties

meer artikels over Machinebouw ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >