Zet je muis naar je hand!
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
work/life balance
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Zet je muis naar je hand!
Zet je muis naar je hand! Wie vaak de pc gebruikt, kan niet zonder een gebruiksvriendelijk klavier en een muis die goed in de hand ligt. We geven hier alvast enkele tips hoe je deze muis naar jouw hand kan zetten.

Hoe kan je de eigenschappen van je muis aanpassen?
Ga naar het 'Configuratiescherm' van je computer of laptop. Vind je deze button niet onmiddellijk? Klik opnieuw op 'zoeken' en type het woord 'configuratiescherm' in. Zo krijg je ook toegang tot de app van het configuratiescherm . In het  'Configuratiescherm' krijg je een overzicht van de aanwezige bestanddelen van je pc en zal je 'Configuratiescherm' zien. Klik op 'Hardware en geluiden' en hier vind je dan het icoon 'Muis'.

Wat kan je allemaal aanpassen?
Ben je in het muis-menu aanbeland? Wel, dan kan je kiezen tussen vijf hoofdcategorieën:

Iedere hoofdcategorie is opgedeeld in meerdere subcategorieën waardoor je de muis gemakkelijk kan aanpassen en personaliseren.

Linkshandig of rechtshandig?
Wie rechtshandig is, klikt normaal gezien met de rechterwijsvinger op de linkerknop voor primaire bewerkingen. Met de rechtermiddelvinger bedien je de rechterknop voor secundaire bewerkingen. Maar wat als je linkshandig bent? Je kan de gebruiksinstellingen als volgt wijzigen:

Zo, voor wie linkshandig is, zal de primaire knop zich nu aan de rechterkant bevinden waardoor je ze zonder probleem met je linkerwijsvinger kan bedienen.

Tekst en/of afbeeldingen selecteren
Om met de muis een tekst te selecteren, drukken we gewoonlijk de linkertoets van de muis in. Je kan echter ook een tekst selecteren zonder dat je de linkerknop blijft indrukken:

Wil je een tekst selecteren? Hou de linkermuisknop eventjes ingedrukt (niet dubbelklikken!) bij het begin van de tekst. Los nu de linkerknop. Beweeg je muis tot aan het stuk van de tekst dat je wil selecteren. Je zal zien dat de tekst geselecteerd wordt. Klik nu eenmaal op de linkerknop van je muis. Zo, je kan deze geselecteerde tekst kopiëren, slepen...

Scrollen met je muis
Heb je een muis met een scrollwieltje? Dan kan je instellen hoeveel regels je per scroll naar boven of naar beneden wil verschuiven. Dit kan je zo doen:

 

 

Muissymbolen wijzigen
Je kan het standaard-pijltje van de muis ook aanpassen aan je persoonlijke smaak. Dit kan vooral voor jonge kinderen enorm plezant zijn. Zo ga je best te werk:

 

 

Opletten voor gezamlijke pc of laptops
Personaliseren is leuk en handig maar zorg dat niemand anders last krijgt van jouw instelling. Maak gebruik van een afzonderlijk account op de desktop of laptop. Is dit niet mogelijk maar heb je een lastig kwarwij waar de muis aanpassen veel tijd kunnen besparen, vergeet dan niet op het einde van deze taak de standaardinstellingen terug te plaatsen.

meer artikels over Mijn werk - Werkplek ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Selecteer zelf max afstand, functie, ..
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >