Loon of salaris van een bouwkundig tekenaar
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Loon of salaris van een bouwkundig tekenaar
Loon of salaris van een bouwkundig tekenaar Het loon van een bouwkundig tekenaar is sterk afhankelijk van de verantwoordelijkheid, taken en ervaring van de bouwkundig tekenaar. We geven je toch een overzicht van welk loon je als bouwkundig tekenaar mag verwachten

Het loon van een uitvoerend CAD-tekenaar bouw: ongeveer 2.000 per maand bruto 
Een uitvoerend CAD-tekenaar bouw heeft minder taken en verantwoordelijkheden en zal ook een lager salaris ontvangen. Er wordt dus vooral verwacht dat je de aangeleverde schetsen of plannen digitaliseert en verwerkt zonder meer. Welke materialen plus bijhorende constructies en hoeveelheden die je dient te gebruiken, worden in veel gevallen ook reeds gecommuniceerd.

Het loon van een uitvoerend bouwkundig tekenaar bouw ligt rond de 2.000 euro bruto per maand. 

Als er van de bouwkundig tekenaar geen of weinig eigen input verwacht wordt, is het ook moeilijk om extra ervaring op te doen en je loon te doen stijgen. Vraag als CAD tekenaar expliciet naar meer verantwoordelijkheid als je denkt bijkomende taken aan te kunnen. Je loon zal dan navenant stijgen. 

Het loon van een startende bouwkundig tekenaar: 2.500 euro per maand
Als je als bouwkundig tekenaar start maar met aardig wat taken en verantwoordelijkheden mag je rekenen op een startloon van 2.500 euro bruto per maand. 

Een hogere opleiding geeft meer loon
Veel hangt ook af van je opleiding als bouwkundig tekenaar. Hoe hoger je opleiding, hoe hoger je loon als bouwkundig tekenaar. 

Zo zal een master Ingenieurswetenschappen: Architectuur - Architectuurontwerp en bouwtechniek meer verdienen als bouwkundig tekenaar dan een HBO Bouwkunde.

Wel moet gesteld worden dat bij een hoger diploma en hoger salaris de eisen binnen je functie hoger worden. Zo zal je meer verantwoordelijkheid hebben en zwaardere taken zoals:

Je kan ook steeds doorgroeien en meer verantwoordelijkheden en taken erbij nemen als uitvoerend bouwkundig tekenaar of bouwkundig tekenaar met een secundair diploma. Continu bijleren is hier de boodschap.

Ervaring is veel waard in de bouw: plus 500 tot 1.000 euro extra per maand
Hoe veel je ook leert op de schoolbanken ervaring is de belangrijkste factor om je loon te doen stijgen. Na 3 jaar kan je reeds rekenen op 500 euro bruto meer per maand (misschien dien je wel van bedrijf te veranderen). Heb je tijdens deze jaren ervaring ook veel zaken en kennis opgedaan dan is het zelfs mogelijk deze stijging te verdubbelen tot 1.000 euro. Veel hangt af van het bouwbedrijf en niche waarin je werkzaam bent. 

Extralegale voordelen voor een bouwkundig tekenaar
Als bouwkundig tekenaar ben je in veel gevallen gebonden aan één werkplek en zal een bedrijfswagen niet standaard zijn. Heb je de nodige ervaring of dien je werven te bezoeken dan kan je een bedrijfswagen voor privégebruik zeker afdwingen als bouwkundig tekenaar. Het is en blijft een knelpuntberoep in de bouw.

Andere veel voorkomende extralegale voordelen zijn:

Heb je thuis de nodige software dan kan je eens polsen bij je werkgever of één dag per week thuiswerken binnen de mogelijkheden valt. 

Bekijk vacatures voor Bouwkundig tekenaar (CAD, BIM, ... ) ▶
meer artikels over Bouwkundig tekenaar (CAD, BIM, ... ) ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >