personeel zoeken via een selectiebureau: hoe ga je te werk en hoeveel kost een selectiebureau?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
personeel zoeken via een selectiebureau: hoe ga je te werk en hoeveel kost een selectiebureau?
personeel zoeken via een selectiebureau: hoe ga je te werk en hoeveel kost een selectiebureau? Voor sommige functies is het moeilijk om zelf de juiste kandidaat te vinden. Op dat moment kan je een selectiebureau of recruitmentbureau inschakelen. Wat zijn de voordelen van een selectiebureau en hoeveel kost een selectiebureau?
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Hoe werkt een selectiebureau?
Een selectiebureau is gespecialiseerd in het aantrekken, selecteren en verbinden van geschikte kandidaten voor uiteenlopende functies. Aangezien dit een intensieve bezigheid is waar kennis van de markt belangrijk is, specialiseren vele selectiebureaus zich in één bepaalde sector of afdeling. De meest gekende sectoren voor selectiebureau’s zijn:

Maar er zijn ook enkele selectiebureaus die een bredere basis hanteren en uitermate geschikt zijn in het vinden van bijvoorbeeld horecapersoneel of operatoren. 

Een selectiebureau zal dus zelf op zoek gaan naar de juiste kandidaat voor een bepaalde vacature. Zij doen dat onder meer door gebruik te maken van:

Eens ze enkele kandidaten gevonden hebben die mogelijks geschikt zijn, selecteren ze deze zelf op bekwaamheid en vaardigheden. Deze eerste selectie hoef je dus als bedrijf niet zelf te maken. Dit is handig want bij deze selectie zou je zelf bepaalde technische kennis of vaardigheden moeten beschikken als recruiter of HR medewerker.

Na deze eerste selectie volgt een selectie bij jou op kantoor. Samen met het selectiebureau ga je dan na wie er het best bij jou firma past van de kandidaten.

Hoe wordt een selectiebureau betaald? gratis tot er iemand gevonden is..
Een selectiebureau bouwt veel ervaring op en heeft een database waar je kunt uit puren. Dit betekend dat het onmogelijk is voor selectiebureaus om aan een uurtarief te werken of aan een coëfficiënt zoals interimkantoren. 

Een selectiebureau zal dus eerder werken aan de hand van een selectiefee. Dit is een bedrijf die je betaald als de juiste kandidaat gevonden is.

Let steeds goed op hoe de commissie en het contract opgesteld is met je selectiebureau

Hoeveel kost een selectiebureau
Er zijn twee soorten selectiefee dat een selectiebureau kan gebruiken:

In het eerste geval zal de selectiefee vast liggen en weet je op voorhand hoeveel het selectiebureau zal kosten. 

Bij het tweede soort zal je een procent van het loon betalen.  Dit start veelal aan 15 procent maar kan oplopen tot 25 procent van het loon. Er wordt vaak gebruik gemaakt van het jaarloon met alle extra’s bij zoals vakantiegeld en eindejaarspremie. In sommige gevallen gebruikt met ook wel eens het maandloon. Dan wordt de selectiefee berekend op bijvoorbeeld 6 x het maandloon.

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Personeel zoeken - werving en selectie ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >