Voor welke contracten kan je terecht bij een interimkantoor?
De meest geschikte contracten om met een interim te werken zijn tijdelijke contracten of interimwerk met kans op vast werk.
Voor tijdelijk werk begrijpt iedereen het nu van een interim. Maar ook voor vaste contracten kan je een interim gebruiken. Zo heb je zonder veel problemen enkele kandidaten die je kan testen door ze direct in te schakelen. Als je na verloop van tijd de juiste kandidaat te pakken hebt, kan je het interimkantoor hiervan op de hoogte brengen en de kandidaat een vast contract geven in plaats van een interimcontract.
Tip: veel interimkantoren hebben een selectiebureau en je kan er dus voor alle functies en profielen terecht. Je zal, afhankelijk van het profiel en functie, een andere werknemer van het bureau aan de lijn krijgen.
Je vacature ingevuld en de kandidaat komt werken bij jou maar geen paperassen
De kandidaat werkt voor de het interimkantoor bij jou op het bedrijf. De kandidaat is dus niet ingeschreven bij jou maar bij het interimkantoor. Dit betekend dat jij als bedrijf enkel het contract met het interimkantoor moet verwerken en betalen. Alle andere kosten en voorwaarden zal het interimkantoor verwerken.
Niet Janneke en Mieke: grondige werving & selectie door het interimkantoor
Een interimkantoor is een geoliede machine die veel marketingtools heeft, haar weg kent om kandidaten aan te trekken en zelfs ook een grote database aan potentiële kandidaten heeft. Logisch dat ze dus veel sneller de juiste kandidaat kunnen vinden voor jouw vacature dan bijvoorbeeld jouw HR medewerker of recruiter die bij elke functie opnieuw moet starten.
Hoeveel kost werken met een interim?
Het is moeilijk een prijs te plakken op het invullen van een vacature door een interim. De meeste gebruikte formule is:
Zo zal een bediende van PC200 (algemeen bedienden) die 11 euro bruto per uur verdient jou 27.5 euro kosten. Daar zitten alle kosten wel in: vakantiegeld, 13de maand, verzekeringen, vergoeding interimkantoor, …
Interimkantoren en selectiebureau
De keuze wanneer je een interimkantoor of een selectiebureau inschakelt is volledig aan jou. Wat wel verschilt is de verloning. Zo werken selectiebureau veel op een selectiefee ( betalen van een percentage als er effectief een werknemer start voor minstens een aantal maanden.) en interims zullen er voor kiezen om kandidaten snel bij jou aan het werk te stellen. Het grootste verschil tussen een interimkantoor en selectiebureau zijn de profielen en functies waarbinnen ze werken.
Werken met externe recruiters of externe HR experts heeft vele voordelen. We noemen de belangrijkste op en geven ook enkele tips om vlot samen te werken met externe recruiters of HR experts.
Voor sommige functies is het moeilijk om zelf de juiste kandidaat te vinden. Op dat moment kan je een selectiebureau of recruitmentbureau inschakelen. Wat zijn de voordelen van een selectiebureau en hoeveel kost een selectiebureau?