Personeel zoeken met een freelance recruiter of recruitment consultant
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Personeel zoeken met een freelance recruiter of recruitment consultant
Personeel zoeken met een freelance recruiter of recruitment consultant Voor veel profielen en vacatures kan je beroep doen op een externe recruiter. We geven je hier mee wanneer je beroep kan doen op een externe recruiter en hoeveel een externe recruiter je kost.
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Hoe werkt een externe recruiter? Personeel werven met een externe recruiter doe je zo
Een externe recruiter werkt op dezelfde manier als een eigen recruiter op je personeelsafdeling. Er zijn geen verschillen behalve dat je de externe recruiter niet in dienst neemt als vaste werknemer maar betaald via facturen (consultant). 

Wil je algemene informatie over werken met een externe recruiter, lees dan zeker het dossier freelance recruiters of recruitment consultants.

Voordelen van een externe recruiter
Er zijn verschillende voordelen verbonden met werken met een externe recruiter. De belangrijkste voordelen van personeel werven met een externe expert zijn:

Het belangrijkste voordeel van werken met externe recruiters vinden wij dat er een duidelijk zicht is op gepresteerde uren en taken. Zo kan je het recruitmentproces eenvoudig in beeld brengen en budgetteren. 

Waar werken externe recruiters of consultants?
Het is een fout gedacht dat externe recruiters enkel op afstand werken. Zo kunnen externe recruiters perfect binnen je eigen bedrijf werken. Voor sommige opdrachten of taken is dit zelfs heel logisch. Gebruik van bedrijfssoftware en communicatie met HR manager of bedrijfsleider/management verloopt zo een stuk vlotter. 

Belangrijk is misschien ook dat toekomstige kandidaten reeds kennis kunnen maken met je bedrijf. Dit kan enkel als de recruiter vanuit jouw bedrijf werkt. 

Hoe werkt een freelance recruiter of recruiting consultant?
De werking van een externe recruiter is vergelijkbaar met het aanwerven van een eigen recruiter. Van dag 1 zal de externe recruiter de werving en selectie kunnen opstarten.

De recruiter kan dit autonoom doen of samen met een HR medewerker van je bedrijf. 

Hoeveel kost een externe recruiter op factuur?
Een externe recruiter betaal je aan de hand van een opdracht of specifieke periode zoals een dag, week of maand. Sommige externe recruiters werken zelf met een uurtarief en je kan deze dan flexibel inschakelen voor bijvoorbeeld 2 halve dagen op je kantoor.

Het uurloon van een externe recruiter zal ongeveer 100 euro per uur bedragen. 

Dit bedrag kan flink dalen afhankelijk van het aantal uur de recruiter ingezet wordt. Een externe recruiter die meerdere dagen per maand mag werken op je bedrijf zal beduidend minder kosten. 

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Personeel zoeken - werving en selectie ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >