Robotisering en vernieuwingen in de bouwsector
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Robotisering en vernieuwingen in de bouwsector
Robotisering en vernieuwingen in de bouwsector Nergens is robotisering en automatisering zo goed zichtbaar als in de bouwsector. Enkele prachtige vernieuwingen en innovaties in de bouwsector…

Van de werf naar het atelier
Veel werken en producten die vroeger op de werf zelf gemaakt werden, worden nu vervaardigd in een atelier. Dit geeft veel voordelen voor de werknemer en het bedrijf.

Zo zullen de producten:

Het afgewerkt product wordt dan in zijn of haar geheel naar de werf gebracht een daar geplaatst eventueel met behulp van een torenkraan. Qua producten denken we vooral aan sanitaire elementen, elektriciteitskasten, schrijnwerk, glaswerk, trappen, … noem maar op. 

Verlichten van werken op de werf
Ook worden er steeds meer machines en robots in gebruik genomen op de werf zelf. Machines die bakstenen of gevelstenen naar het gewenste verdiep tillen of een robot die helpt bij het plaatsen van metalen profielen is geen uitzondering meer. 

Niet steeds hocus pocus!
Er zijn ook enkele simpele vernieuwingen in de bouw zoals het gebruik van drones om de werf te inspecteren. Ook het nemen van bodemstalen of scannen van de bouwgrond gaat steeds sneller en accurater via enkele simpele innovaties.

Moet ik vrezen voor mijn job in de bouw?
In de bouwsector zijn er veel openstaande vacatures en aardig wat knelpuntberoepen. Het is ook daar dat de meeste vernieuwing komt omwille van de noodzaak. Mensen zullen de eerste 25 jaar zeker niet overbodig worden. 

Al zullen enkele functies en beroepen verdwijnen in de bouw en zullen er enkele beroepen bijkomen. Wat er na deze 25 jaar gebeurt, is koffiedik kijken maar de kans is groot dat bandwerk zoals muurtjes metselen of kabels trekken volledig door robots zal gebeuren.

Maar er zullen ook enkele nieuwe beroepen ontstaan in de bouwsector door de komst van robots of verdere automatisering. Noem ze gerust beroepen van de toekomst. Net zoals er 25 jaar geleden zonne-energie nog een niche sector was... 

meer artikels over Bouw - Constructie ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >