Goedkope employer branding tips om zelf aan de slag te gaan
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Goedkope employer branding tips om zelf aan de slag te gaan
Goedkope employer branding tips om zelf aan de slag te gaan Niet elk bedrijf heeft het budget om een externe employer branding agency in te huren of wil eerst even voorzichtig aftoetsen of employer branding nut heeft voor het bedrijf. Hier enkele eenvoudige en goedkope tips om te starten met employer branding
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶

Enquête bij huidige werknemers
Je huidige werknemers zijn je bedrijfseigen ambassadeurs. Een snelle employer branding enquête bij het personeel kan je veel leren over je employer branding status. 

Krijg je van bovenstaande enquête veel negatieve of onverschillige antwoorden binnen dan heb je nog werk aan de winkel wat employer branding betreft binnen je bedrijf.
-> We raden aan om een volledige employer branding strategie op poten te zetten.

Zijn er echter reeds veel positieve antwoorden te bespeuren? Zorg er dan voor dat deze informatie naar de buitenwereld bekend gemaakt wordt.
-> je kan starten met enkele employer branding campagnes

TIP 1: maak je bedrijf bekend bij mensen in de buurt
Deze tip kost niets of weinig en zal je veel opbrengen op lange termijn. Ga in je directe buurt op zoek naar mensen die op middellange termijn personeel kunnen worden. Mensen die je bedrijf reeds kennen, zijn sneller geneigd om te solliciteren bij jou.

Enkele voorbeelden zijn:

TIP 2: Sociale media campagnes
Adverteren op sociale media is goedkoop en je kan héél eenvoudig je doelgroep kiezen. Maak een wervende advertentie of zet op tijd en stond een bedrijfsevent in de kijker. 

Als het gaat om eenvoudige campagnes kan je dit perfect zelf doen en het advertentiebudget kies je ook zelf. Een sociale campagne rond employer branding kan reeds vanaf 50 euro. Natuurlijk is het budget afhankelijk van hoelang je adverteert en hoeveel mensen je wenst aan te spreken. Belangrijk is om je doelgroep te beperken tot bijvoorbeeld 20km rond je bedrijf.

TIP 3: Enkele extra pagina’s op je website: het begin van een jobsite
Natuurlijk heb je een eigen website maar heb je daar ook ruimte voorzien voor vacatures? Vraag aan je webdesignbureau of ze enkele pagina’s aanmaken met algemene informatie over je bedrijf gericht naar potentiële werknemers. 3 tot 5 pagina’s is reeds voldoende om je potentiële werknemers warm te maken over je bedrijf.

Je kan zelf opteren om de vacatures zelf te plaatsen maar hou rekening dat je deze dan wel op tijd offline moet halen. Een alternatief is bijvoorbeeld:

Ben je vaak op zoek naar nieuw talent? Merk je verschil door bovenstaande acties? Dan is het misschien tijd om een volledige jobsite van je bedrijf op poten te zetten. 

TIP 4: werk met een extern employer branding agency of EB freelancer
Werken met een externe firma hoeft echt niet duur te zijn en het voorkomt dure fouten binnen je bedrijf. 

We raden wel aan om van bij aanvang reeds een budget in je achterhoofd te houden want dit geeft de externe consultant een idee over de mogelijkheden. 

 

vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
meer artikels over Employer branding ▶
Hulp nodig? Gebruik onze Employer branding experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >