Hoe kan je employer branding meten
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Hoe kan je employer branding meten
Hoe kan je employer branding meten Het succes meten van employer branding is geen eenvoudige klus. Het berekenen van de ROI van employer branding bevat onder meer vaste kosten maar ook werkuren…
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶

Bereken wat je huidige werkingskost is
Hoeveel kost het om één personeelslid aan te werven? Dat is een maatstaf dat vaak gebruikt wordt om de kost van recruiting uit te rekenen. Om tot deze kost te komen dien je enkele kosten samen tellen:

Als je bovenstaande kosten optelt en deelt door het aantal aangeworven werknemers bekom je een kost-per-aanwerving (cost-per-hire)

Start met employer branding 
Nu je zicht hebt op de kostprijs om een nieuwe werknemers aan te werven, is het zaak om een goede employer branding strategie op te maken. Dit doe je best met een team en bij voorkeur samen met een employer branding expert.

Stel samen ook een budget voor employer branding op. 

Stel een periode in voor de ROI van employer branding te berekenen
Nu is het van belang om de employer branding strategie een kans te geven om zich te ontplooien. Reken minimum enkele maanden tot een jaar om zicht te hebben op de effecten. 

Na deze periode tel je de kostprijs van je employer branding op bij de vroegere cost-per-hire,

Meet de resultaten
Na de periode moet de prijs-per-werving gedaald zijn of op zijn minst gelijk gebleven. Laten we eerlijk zijn: als je slechts enkele maanden gebruikt om de resultaten af te toetsen kan er zelfs een lichte stijging zijn van de cost-per-hire. Dit komt omdat employer branding vooral op lange en middellange termijn werkt. 

Andere KPI’s behalve cost-per-hire

Je kan ook enkele andere, meer subjectieve, indicatoren gebruiken om het succes van je employer branding te meten. De meest gebruikte KPI’s zijn:

Vergeet niet om ook even aan je huidige werknemers te vragen of ze iets merken van je vernieuwde strategie rond employer branding. Zij zijn namelijk je ambassadeurs en wat zij zien of voelen, vind je niet terug in de statistieken.

vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
meer artikels over Employer branding ▶
Hulp nodig? Gebruik onze Employer branding experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >