Heeft mijn bedrijf nood aan een image naar werknemers?
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Heeft mijn bedrijf nood aan een image naar werknemers?
Heeft mijn bedrijf nood aan een image naar werknemers? Een vraag dat veel bedrijven zich stellen, is of hun onderneming wel nood heeft aan employer branding. Employer branding kost namelijk sowieso geld en tijd. Wanneer heb je als bedrijf baat bij employer branding?
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶

Eerst en vooral: elk bedrijf gebruikt reeds een vorm van employer branding
Als je weet dat de basis van employer branding het promoten van je bedrijf als werkgever is, weet je ook dat elk bedrijf dat personeel zoekt een vorm van employer branding toepast. In sommige gevallen zal dit enkel het promoten van je bedrijf in de vacaturetekst zijn of bekendmaking via het interimkantoor.

Waarom is employer branding belangrijk?
Personeel werven kost veel geld. Via employer branding kan je de recruiting kost van je bedrijf doen dalen alsook de retentie verhogen. Retentie betekent het vasthouden van personeel binnen je bedrijf. Logisch dat dit voorkomt dat je nieuwe werknemers dient te zoeken en bijgevolg geld uitspaart voor je recruiting.

Natuurlijk kost employer branding ook geld maar hoeveel employer branding kost, bepaal je zelf. In vele gevallen zal de gezamenlijke kost van recruitment en employer branding niet hoger uitkomen dan je recruitingkost voorheen.

Uit onderzoek blijkt tevens dat een positieve employer branding er voor zorgt dat er dubbel zo veel mensen reageren op je jobadvertentie in vergelijking met een bedrijf dat geen of een negatieve werkgeversreputatie heeft.  Meer sollicitaties zorgt voor meer potentiële kandidaten die je vacature kunnen invullen. 

Ik ben een kleine onderneming. Heb ik dan nood aan employer branding?
Kleine ondernemingen hebben in vele gevallen weinig nood aan een employer branding strategie maar enkele employer branding campagnes bewijzen zeker hun nut. 

Weet dat werknemers naast een goed loon ook zekerheid en jobinhoud zoeken binnen een bedrijf. Geef kandidaten dus zeker enkele goede redenen om voor jouw bedrijf te kiezen. Zonder inzage over je personeelsbeleid zal twijfel toeslaan en zullen goede werkkrachten eieren voor hun geld kiezen en bij een groter bedrijf gaan werken.

Knelpuntberoepen werven? Zeker employer branding activeren!
Ben je als bedrijf op zoek naar profielen om een knelpuntberoep in te vullen? Activeer zeker employer branding binnen je bedrijf. Voor knelpuntberoepen is het zelf niet zeker dat de vacature ingevuld geraakt dus moet je alles in het werk stellen om potentiële kandidaten te overtuigen dat jou bedrijf de juiste keuze is. 

Heerst er een positieve werksfeer? Zeker employer branding activeren!
Als er binnen je bedrijf een goede werksfeer hangt moet je deze met zekerheid naar buiten brengen via employer branding. Zo trek je gelijkgezinde kandidaten aan die de positieve sfeer op de werkvloer behouden of zelf versterken. 

Verwacht je sterke groei? Zeker employer branding activeren!
Als je momenteel een groeispurt doormaakt met je bedrijf is employer branding belangrijk. Door EB behoud je zicht op het reilen en zeilen van je groeiend personeelsbestand. 

Daarnaast zullen geschikte kandidaten meer dan graag deel uitmaken van een winnend team. 

vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
meer artikels over Employer branding ▶
Hulp nodig? Gebruik onze Employer branding experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >