Ben je bezig met een bachelor of masteropleiding en wens je te werken binnen werving en selectie? Dan is een stage als recruiter perfect voor jou. Ook een vakantiejob als rekruteerder is mogelijk
Wat zijn je taken op stage als recruiter?
De taken op je stage zijn exact dezelfde taken van een recruiter die reeds actief aan de loopbaan begonnen is.
De taken van een vakantiejob recruiter
Je takenpakket als recruiter tijdens een vakantiejob zullen gelijkaardig zijn met een stage als recruiter al bestaat de kans dat je eerder ingeschakeld wordt om kleinere en wederkerige taken uit te voeren zoals:
Door de korte periode dat je werkzaam bent in het bedrijf, zal je waarschijnlijk niet zelf de kandidaten mogen screenen of opvolgen. Maar wees zelfzeker en, mocht je enkel administratieve taken toebedeeld krijgen, vraag dan zelf om gesprekken mee te volgen.
Hoe dan ook zal je tijdens je vakantiejob als recruiter de nodige know-how opdoen die je later kan gebruiken als je gaat werken op een HR afdeling en zeker als je de functie recruiter wenst uit te oefenen.
Sociale wetgeving
Tijdens je stage of vakantiejob zal je voor het eerst echt geconfronteerd worden met de sociale wetgeving. Wees hier accuraat in als recruiter. De sociale wetgeving laat namelijk geen ruimte voor “ongeveer” of “ja maar”
Het loon van een jobstudent recruiter
Op je stage als recruiter ontvang je geen salaris of loon. Als vakantiejob daarentegen wel. Op je vakantiejob als recruiter kan je tussen de 1.400 euro en 1.800 euro verdienen wat in de lijn is met het loon van een recruiter. Alles is afhankelijk van je leeftijd en het totaal aantal gewerkte uren per jaar. Pin je echter niet vast op het geld als student maar kies voor een uitdagende job die past binnen je profiel.
Hoe het salaris van een recruiter bepaald wordt, hangt van enkele zaken af: de taken van de rekruteerder, de locatie en het bedrijf dat de recruiter werkt. Ook het aantal jaar ervaring bepaald het loon van een recruiter
Het takenpakket van een recruiter is divers en dus moet de recruiter aardig wat soft skills in huis hebben. Wat zijn de belangrijkste vaardigheden van een recruiter en welke competenties kan je nog aanleren?
De belangrijkste functie op werving en selectie binnen een personeelsafdeling is zo goed als zeker de recruiter. De taken van een recruiter zijn zeker meer dan enkel rekrutering van nieuw personeel maar en zijn deze taken op elke HR afdeling dezelfde?
Een recruiter heeft het druk: veel taken, veel meetings en veel zoekwerk. Logisch dat er bepaalde fouten telkens opnieuw insluipen. We geven je hier de meest voorkomende fouten van recruiters
De functie van recruiter heeft vele uitdagingen. Elke uitdaging heeft een bepaalde kennis en vaardigheid nodig. De vraag is dus of je als recruiter specialiseert of niet