Hard skills van een project manager
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Hard skills van een project manager
Hard skills van een project manager Er zijn veel vaardigheden of soft skills die een project manager kunnen typeren maar de hard skills is waardoor een project manager gekozen wordt.

Kennis van zijn sector en bedrijf
Een project manager mag niet op zijn kleine wereldje wonen. Een brede kennis van de sector waarin hij werkt is noodzakelijk om het project juist te kaderen en eventueel te toetsen of er externe factoren de planning kunnen dwarsbomen.

Ook het bedrijf dat hij voor werkt, dient hij door en door te kennen. De project manager werkt namelijk nauw samen met het management en heeft ook een team onder zich. Elke verandering binnen het bedrijf kan het project beïnvloeden.

Deskundigheid in zijn/haar werkgebied
Een project manager kan alleen een project tot een goed einde brengen als hij voor 100 procent snapt waar het project rond draait en wat de scope is. Een grondige deskundigheid in het werkgebied is dan ook onmisbaar. 

Ook is het snappen van onderliggende werkgebieden een plus zodat het projectteam met kennis kan aangestuurd worden. Als voorbeeld nemen we een project manager die een industrieel proces vernieuwd. Zonder kennis van onderliggende machines wordt dit een zware dobber.

Specialist
Of de project manager nu werkt als HR project manager, IT project manager of Industrieel project manager. Hij zal steeds de specialist ter zake moeten zijn.  Je kan namelijk enkel je team informeren en het management informeren als je zelf weet waar je naar toe wenst met het project. Natuurlijk mag en kan je als project manager begeleid worden door experts maar je dient zelf ook de materie volledig te beheersen

Sterke software kennis
Een project manager werkt met verschillende soorten software. Gaande van planning, leiding geven, monitoring tot analyse (M&E).

Krachtig inzicht in financiële planning: budgettering
Aan alles hangt een prijskaartje. En een project heeft zo wel duizend prijskaartjes. Logisch dat een project manager dus best een goed inzicht heeft op de financiële kant van de zaak. 

Budgettering is dan ook één van de belangrijkste taken binnen project. Als deze beheerst als project manager, ben je reeds halfweg een succesvolle carrière. 

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >