Hoe wordt je een project manager?
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Hoe wordt je een project manager?
Hoe wordt je een project manager? Je bent goed in wat je doet en je wenst meer: een team leiden, managen en creŽren. Dan is de functie van project manager op je lijf geschreven maar hoe wordt je een goede project manager?

Opleiding is key
Hier zullen we reeds enkele gemotiveerde personen moeten teleurstellen. Project managers hebben in bijna alle gevallen een bachelor of master diploma op zak.  Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar deze uitzonderingen hebben ervaring opgedaan en waarschijnlijk een moeilijkere en langere weg afgelegd dan hun collega’s die wel het juiste papiertje hadden. 

Heb je ervaring in je sector en dus de nodige hard skills voor een project manager maar mis je enkele vaardigheden? Dan kan je zeker enkele bijscholingen volgen in projectmanagement maar evengoed in:

Ervaring is een plus!
Een project manager die enkele jaren ervaring kan voorleggen heeft een groot voordeel. Niet alleen zal hij grotere projecten kunnen binnen halen, hij zal ook een hoger loon ontvangen dan startende project managers.

Maar ervaring opbouwen buiten projectmanagement is ook belangrijk. Zo kan je enkele jaren werken als specialist in je sector om pas daarna op te klimmen tot project manager. 

Reken op 3 jaar werkervaring om in aanmerking te komen voor vacatures voor project manager.

De juiste sector, het juiste bedrijf
Niet elke sector leent zich tot de functie project manager. Zo zal je in de horeca veel minder vacatures voor project managers vinden maar veeleer industriële projecten, HR projecten  en IT projecten.

Ook zal niet elk bedrijf het budget hebben om project managers in te schakelen. Daar zal het dan eerder de zaakvoerder of management zijn die direct de specialisten aanstuurt. Het is zaak om je carrière goed te plannen en de juiste bedrijven uit te kiezen om te groeien en project manager te worden.

Check vandaag de vacatures waarop je volgend jaar wenst te solliciteren
Je carrière plannen is een koud kunstje als je project manager wenst te worden. Dus dit zal je wel zelf onder controle hebben maar we geven alsnog een handige tip mee: controleer nu de vacatures waar je later wenst te solliciteren. 

Zo heb je vandaag reeds op wat je nog nodig hebt qua ervaring of extra opleidingen. Ook zal je zicht krijgen op het aantal vacatures voor project managers in je buurt. 

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >