Loon van een project manager: 4.500 euro per maand gemiddeld
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
Loon van een project manager: 4.500 euro per maand gemiddeld
Loon van een project manager: 4.500 euro per maand gemiddeld Het loon van een project manager weerspiegelt de gevolgde opleiding en ervaring. Deze specialisten hebben ook een leidinggevende functie dus het salaris van project manager start aan 4.000 en groeit snel door

Uitzondering op de regel: geen ervaring of lagere opleiding
We beginnen met de uitzonderingen op het aangegeven startloon van project manager. Dit zijn de projectleiders die geen of weinig ervaring hebben of enkel een secundair diploma op zak hebben. Deze project managers zullen voldoening moeten nemen met een loon van 3.000 euro bruto per maand. Per jaar relevante ervaring kan je daar wel 250 bruto per maand bijrekenen. Ook de nodige bijscholingen leveren snel een hoger loon op.

Je opleiding: bachelor of master geeft een verschil van minstens 500 euro per maand
Als je een master op zak hebt, ben je bij de gelukkigen. Je zal namelijk als project manager 500 euro meer verdienen dan je collega’s die enkel een professionele bachelor behaald hebben. 

Laat je echter niet afschrikken door diplomavereisten van een project manager: een project manager met een bachelor kan met enkele jaren ervaring de opgelopen achterstand inhalen. Plus als je denkt de job aan te kunnen, solliciteer sowieso. Er zijn niet veel goede project managers op de markt dus misschien kom je wel in aanmerking ondanks een ander diploma.

Loon van een startende project manager
OK. Je hebt de juiste opleiding en hebt ervaring in de sector of je vakgebied. Dan kan je rekenen op een loon van 4.000 euro per maand als startende project manager. 

Werk je in de juiste sector dan kan dit loon zelfs oplopen tot 5.000 euro. Enkele voorbeelden

Er zijn enkele specifieke sectoren of vakgebieden die snakken naar gespecialiseerde project managers en daar zelfs een loon van 6.000 euro durven tegenover plaatsen. We denken dan bijvoorbeeld aan de farmaceutische sector of chemische sector. 

3 jaar ervaring is een boost voor het loon van een project manager
Waar het als startende projectleider nog zoeken is naar geschikte vacatures voor project manager is het na enkele jaren geen enkele moeite meer. Er is zelfs zo veel vraag naar ervaren project managers dat je na enkele jaren ervaring je loon als project manager ziet stijgen met maar liefst 1.000 euro. 

Heb je meer dan 5 jaar relevante ervaring kan je 6.000 euro vragen. We plaatsen dit even in zijn contents: als specialist met meer dan 5 jaar ervaring zal je ook al een aardig loon ontvangen. Neem daar nog de stress, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken bij en je beseft dat dit loon als senior project manager meer dan terecht is. 

Project manager als managementfunctie
Sommige project managers zullen ook toetreden tot het management van het bedrijf. Zeker in KMO’s of lokale afdelingen van multinationals is dit het geval. In grotere bedrijven met meerdere projecten zal je dit minder snel zien. Een volledige managementfunctie vertaalt zich ook in je salaris maar de vraag is of je dan nog de functie project manager draagt. 

Extralegale voordelen van een project manager
Je bent belangrijk voor het bedrijf en dit bedrijf zal dit ook zo proberen te verwoorden met extralegale voordelen. 

Raar genoeg zal niet iedere project manager automatisch een bedrijfswagen ontvangen als bijkomend voordeel bovenop het salaris. Veel hangt van van je sector, bedrijf en ervaring. Zo zal je in de logistieke sector en IT sector wel snel een bedrijfswagen mogen kiezen. In de chemische en financiële wereld is dit minder het geval. Vind je een bedrijfswagen een belangrijk onderdeel? Bekijk dan goed de verschillende verloningen in de vacature project manager voor je solliciteert. 

Als je project vereist dat je klanten of leveranciers dient te bezoeken, dan is een bedrijfswagen sowieso een must en zal die ook ter beschikking gesteld worden. Vraag steeds goed na of je de bedrijfswagen ook privé mag gebruiken. Soms mag dit enkel tijdens je werkuren en voor woon/werk verkeer.

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >