Diploma’s en ervaring van een project manager!
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Diploma’s en ervaring van een project manager!
Diploma’s en ervaring van een project manager! Als je op een vacature voor project manager wenst te solliciteren dan heb je best een diploma in handen maar ook enkele jaren ervaring..

Welke diploma moet je kunnen voorleggen als project manager?
Een project manager is een specialist ter zake en heeft ook veel bijkomende soft skills. Specialist wordt je in de eerste plaats door je opleiding aan de hogeschool of universiteit. 

Er zijn ook vacatures voor project managers met een secundair diploma maar dit zijn eerder andere functies die ook onder project manager gepromoot worden zoals allround verkoper, payroll officer, filiaalmanager, account manager, ...

In bijna alle vacatures voor project manager wordt een professionele bachelor gevraagd in de richting van het project. Dit is omdat een professionele bachelor heel concreet en praktijkgericht is. 

In sommige gevallen is een project zo specifiek of net heel algemeen dat gelijk welke professionele bachelor en enkele jaren ervaring in de sector reeds voldoende kunnen zijn om je kandidaat te stellen. In veel gevallen zullen dit kleinere projecten zijn.

Bij een academische bachelor zal er een bijkomende master gevraagd worden of relevante ervaring. 

Heb je ervaring nodig als project manager?
Ervaring in de sector en zeker enkele jaren ervaring als project manager zullen je sneller een nieuwe job opleveren maar ervaring is niet steeds noodzakelijk. Zo zijn er vacatures voor projectleiders die geen ervaring vragen maar enkel een gerichte bachelor. Dit zijn veelal projecten in kleine teams van 2 tot 3 personen. Let er wel op dat dit niet het hoogste loon van project manager zal zijn op de markt maar wel de perfecte plaats om je eerste stappen als project manager te nemen. 

Enkele procenten voor ervaring en diploma’s van project manager
Om je een idee te geven hoe belangrijk diploma’s en ervaring zijn voor een project manager sommen we ze procentueel even op:

Wat de ervaring van een project manager betreft:

 

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >