HR project manager
WorkTalia
Clickimage
waarom lid worden?
log in
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
jij bent onze nieuwe held
bedrijven / HR
solliciteren
work/life
mijn loopbaan
vacatures
HR project manager
HR project manager Om HR projecten tot een goed einde te brengen hebben ze op de personeelsafdeling verschillende functies. HR BP en HR project manager. Wat doet een HR project manager en wat maakt hem of haar uniek?

Verschil tussen een HR BP en een HR project manager
Er is eigenlijk een essentieel verschil tussen HR BP en HR project manager. Dat is namelijk dat de hoofdtaken van de HR BP business georiënteerd zijn. 

De HR BP of HR business partner zal een volledige HR strategie uitzetten in functie van het bedrijf en niet in functie van de HR zelf. DE HR BP stelt dan een HR project manager aan om een bepaald HR project uit te werken. 

Vanwaar de verwarring dan? Wel in vele gevallen wordt de HR business partner ook ingezet om de onderliggende projecten te leiden. Veel personeelsafdelingen zijn namelijk te klein of hebben te weinig budget om beiden in te schakelen. 

De projecten zijn ook niet steeds dringend dus kunnen goed sequentieel ingepland worden.

Aan welke projecten  werkt een HR project manager
Je hebt als HR project manager de leidende rol in het coördineren van HR projecten op verschillende niveau’s. Als HR project manager zal je een project uitwerken in:

Een greep uit mogelijke projecten:

Welk salaris krijgt een HR project manager?
Het loon van een project manager is grotendeels gelijk in de verschillende afdelingen maar reken voor het salaris van een HR project manager op 4.000 euro bruto per maand. Tel daar dan 250 euro bij voor elk jaar ervaring (max 5 jaar) en 500 euro als de HR project manager beschikt over een master.

Welke skills heeft een HR project manager?
De vaardigheden van een HR projectleider liggen vooral op het sociale vlak. Soft skills zoals organiseren, anticiperen, leiding geven en stressbestendig zijn. Natuurlijk ken de HR project manager zijn vak. Hard skills zoals HR software (ATS, HRM, … ) en sociale wetgeving kennen dan ook geen geheimen

Vacatures voor project manager op de personeelsafdeling
HR project manager vacatures zijn niet zo veel te vinden maar als je reeds werkt op een HR afdeling en je kijkt regelmatig de jobs na in je buurt dan zal je snel enkele mogelijkheden vinden in je provincie. 

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

solliciteren

work/life

bedrijven
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >