Opleiding tot project manager: bijscholing voor specialisten
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Opleiding tot project manager: bijscholing voor specialisten
Opleiding tot project manager: bijscholing voor specialisten Er zijn enkele opleidingen in de hogeschool en universiteit die je rechtstreeks bij de functie project manager brengen maar in de meeste gevallen zijn het specialisten die zich bijscholen tot project manager. Hier enkele voorbeelden

Specialisten: brede kennis van je vak of sector
We zullen hier veel spreken over specialisten. Dit zijn personen die hun eigen vak onder de knie hebben en hun sector goed begrijpen. Dit kan een payroll officer zijn maar ook een programmeur of logistiek verantwoordelijke.

Bijscholing: enkele uren tot dagen
Als je een opleiding tot project manager zoekt in het volwassenenonderwijs of avondonderwijs dan zal je merken dat er verschillende vormen zijn. 

Als je kijkt naar de opleidingen van enkele uren dan zijn deze heel algemeen en breed gericht. Perfect voor specialisten met de nodige ervaring in hun sector en leiding geven. Je leert er de laatste noodzakelijke taken van een project manager begrijpen

Wanneer je een cursus volgt van meerdere dagen dan wordt al dieper ingegaan op bepaalde technieken en gebruikte software. 

Voor wie zijn deze avondopleidingen en cursussen?
De meeste opleidingen zijn geen kant en klaar antwoord voor specialisten die nog geen enkele ervaring hebben. Enkel deze cursus of opleiding volgen zal je waarschijnlijk ook niet dichterbij een nieuwe job brengen. Deze opleidingen zijn dus voor specialisten die reeds dicht bij een job als project manager komen of die ruime ervaring hebben binnen een projectteam. 

Voor specialisten die vanaf nul starten
Er zijn ook enkele opleidingen via thuisstudie of avondonderwijs die enkele maanden duren maar echt alle aspecten van projectmanagement overlopen. Deze zijn uitermate geschikt voor specialisten die nog geen of weinig ervaring hebben met projecten leiden.

We raden aan om na deze opleiding jezelf ook even te testen op alle aspecten van projectmanagement. Zo vind je taken of vaardigheden die je nog extra dient aan te scherpen via zelfstudie of extra avondopleidingen/cursussen.

Bekijk vacatures voor Project manager ▶
meer artikels over Project manager ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >