Freelance payroll consultant zoeken : hier let je op
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Freelance payroll consultant zoeken : hier let je op
Freelance payroll consultant zoeken : hier let je op Eens het besluit genomen dat je op zoek gaat naar een externe consultant voor je loonadministratie is het zaak om de juiste freelance payroll consultant te vinden. Dit doe je zo!
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Een freelance payroll consultant = freelance payroll officer
What's in a name! Als je zoekt naar een freelance payroll consultant, kan je ook zoeken naar een freelance payroll officer. In theorie zal de payroll consultant meer kennis aan boord hebben dan een payroll officer maar ze doen dezelfde taken. Om het volledig te maken : een doorgedreven payroll officer wordt ofwel payroll consultant of groeit verder naar payroll manager of HR manager.  

Niet elke freelance payroll consultant werkt alleen
Handig om direct te weten als je een freelance payroll consultant zoekt: sommige freelancers werken samen in een soort van consultancy bedrijven. Dit heeft als voordeel dat je alle voordelen van een HR consultancybureau hebt maar aan de prijs van een freelancer. 

De freelancer geeft een deel van zijn uurloon of verdienste af aan het bureau voor de geleverde diensten zoals website, marketing, … Ook kan de freelance payroll consultant terugvallen met eventuele vragen op verschillende collega’s die ook doorgedreven kennis hebben van loonadministratie. 

Het internet: een goede start van je zoektocht
Veel freelance payroll consultants prijzen zich aan op de verschillende freelance netwerken. Dus daar kan je zeker enkele consultants voor je bedrijf vinden.

Ook zakelijke netwerken zoals LinkedIn zijn een goede plaats om op zoek te gaan naar een freelance payroll officer. Of op zijn minst om het LinkIn profiel van de payroll consultant te raadplegen. Misschien zie je wel overlappende, zakelijke kennissen die je kan contacteren voor advies. 

Kies ik een consultant uit mijn eigen regio?
Het is niet noodzakelijk om een freelance payroll consultant of freelance payroll officer uit je buurt te kiezen. Belangrijker is de bereikbaarheid en pendeltijd op maandbasis. 

Zo kan een freelance payroll consultant uit Antwerpen perfect werken voor een West-Vlaams bedrijf als hij slechts één dag per maand fysiek op het bedrijf aanwezig dient te zijn.

Ook werken de meeste freelance payroll consultants graag met uitdagingen en in een leuke werkomgeving. Ze zullen dus liever iets verder of langer rijden om in een goed gestructureerd bedrijf terecht te komen. 

Met andere woorden: sluit geen consulent uit omwille van de afstand maar laat de payroll consulent zelf kiezen. 

De prijs: belangrijk maar niet doorslaggevend
De prijs van de freelance payroll consultant is belangrijk maar niet doorslaggevend. Je moet deze kostprijs vergelijken met het geleverde werk. 

Het beste dat je kan doen als je voor de eerste maal zal samenwerken met een freelance payroll consultant, is een contract en opdracht nemen van korte termijn. Zo kan je snel schakelen als de samenwerking tegenvalt.  Je kan ook een contract opmaken met de payroll consulent van lange termijn maar met een goede opzegclausule of proefperiode. Bijvoorbeeld: we kunnen de samenwerking ten allen tijden stopzetten binnen de eerste 40 dagen door slechts een aangetekend schrijven te sturen.

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Werken met externe payroll consultants ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >