HR consultancy bureau zoeken
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
HR consultancy bureau zoeken
HR consultancy bureau zoeken Als je op zoek gaat naar een HR adviesbureau moet je goed kijken naar enkele zaken zoals het klantenbestand en de aangeboden diensten..
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Diensten van het HR adviesbureau
Het eerste dat je dient te doen bij je zoektocht naar het geschikte adviesbureau of consultancybureau is nagaan of ze de juiste diensten voor je bedrijf en payroll consultants kunnen leveren.

Er zijn verschillende taken en specialismen die binnen de payroll vallen en elk heeft zijn eigen vaardigheden, kennis en kostprijs. Het grootste verschil is tussen:

  1. algemene, doorlopende taken zoals loonadministratie, periodieke fiscale aangiftes en sociale aangiftes. 
  2. loonaanpassingen, payroll analyse,  juridische doorlichting van personeelsdossiers, …
  3. opleiding van interne HR medewerkers of payroll officers

Eigenlijk neem je vooral het verschil tussen maandelijks wederkerige taken die vrij eenvoudig zijn (met de juiste kennis op zak natuurlijk) en taken die niet vaak voorkomen en een gespecialiseerde kennis vereisen. 

Sommige consultancy bedrijven specialiseren zich in het samenbrengen van veel payroll consultants die elk een brede kennis hebben. Andere HR adviesbureaus specialiseren zich in een niche en hebben enkel senior payroll consultants aan boord. 

De diensten en aanwezige payroll consultants moeten op één lijn liggen met wat je bedrijf wenst. 

Een senior payroll consultant eenvoudige loonadministratie laten verwerken is niet alleen duurder. De consultant zal ook niet gemotiveerd zijn om wekelijks of maandelijks veel uren aan te spenderen. 

Klantenbestand van het HR consultancybureau
Het klantenbestand van een HR consultancybureau vertelt ook veel. 

Je wenst niet als kleine KMO in de bouw werken met een HR consultancy bureau dat zich specialiseerde in financiële multinationals. De meeste payroll consultants die bij dit soort firma’s werken, hebben zich ook langzaam gespecialiseerd in dezelfde niche. 

Omgekeerd wens je ook niet als stevige KMO met je volledige payroll van 150 voltijdse equivalenten terugvallen op een junior payroll consultant.

Natuurlijk mag je jezelf niet blind staren op gelijksoortige klanten maar had je al twijfels dan is het ontbreken van gelijkaardige bedrijven je stopteken voor een eventuele samenwerking.

Sommige HR consultancybureaus zijn freelance payroll consultants
Er is niets met het feit om enkele sterke freelance payroll consultants samen te brengen onder één dak. Ook deze samenwerking tussen zelfstandigen noemen we een HR consultancybureau. 

In theorie betaal je evenveel voor een freelance payroll consultant binnen een groep als een alleenstaande freelancer. Integendeel: een freelance payroll consultant zoeken, kan zo een pak eenvoudiger gaan als je verschillende opdrachten hebt of een consultant nodig hebt voor je loonadministratie verspreid over het jaar.

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Werken met externe payroll consultants ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >