Welke taken geef je de freelance payroll consultant
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Welke taken geef je de freelance payroll consultant
Welke taken geef je de freelance payroll consultant Er zijn twee manieren hoe je de taken van een payroll consultant kan opsommen: de taken die een HR consultant kan en de taken die je als bedrijf aan een payroll consultant geeft.
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Welke taken kan een payroll consultant?
Een payroll consultant is vergelijkbaar met een Payroll officer. Het enigste verschil zit in het soort contract van de payroll consultant. Een payroll consultant kan dus alle taken van een payroll officer of medewerker op je loonadministratie.

Waar je een payroll officer uitbetaald volgens het regulier arbeidscircuit, betaal je een payroll consultant uit via een factuur. Het contract dat je afsluit met een payroll consultant kan veel vrijer worden opgesteld qua werkuren, prijs en ontslag.

De taken die een payroll consultant zijn onder meer:

De vraag is echter welke taken je als bedrijf best doorgeeft aan een payroll consultant.

De meest voorkomende taken van een payroll consultant
OK. We weten dus dat een payroll consultant dezelfde taken aankan als een payroll officer maar wanneer schakelen we dan best een payroll consultant in? 

De meerwaarde en vaardigheden van een payroll consultant komen pas echt goed tot zijn recht als je de payroll consultant taken geeft die je in uw eigen HR afdeling niet optimaal kan afwerken. De meest uitbestede taken aan een payroll officer zijn:

Natuurlijk kan een consultant taken zoals gegevens verwerken uit tijdsregistratie. De vraag is of dit een goede besteding is van je budget. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde taken beter overlaten aan een algemene HR medewerker. 

Is je personeelsdienst niet groot of je hebt als KMO geen specifiek persoon die de personeelszaken opvolgt, kan je perfect alle loonadministratie doorschuiven naar de payroll consultant. De kans is groot dat de payroll consultant dit op één of twee dagen per week kan klaren. Zo spaar je direct veel kopzorgen en HR budget uit. 

De payroll officer kan je werknemers delegeren en opleiden
Waar veel bedrijven of managers niet aan denken is om de payroll consultant te gebruiken als strategisch persoon. Zo is een payroll consultant perfect geschikt om je reeds aanwezige werknemers zoals een HR officer of administratief bediende extra te begeleiden of delegeren. Ook hun opleiden en enkele cruciale HR taken aanleren behoort tot de mogelijkheden. Delegeren en personeel opleiden is een lonende taak van een payroll consultant.

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Werken met externe payroll consultants ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >