Kies je een freelance HR consultant of een hr consultancy bureau?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia

vacatures plaatsen
magazine
Clickimage

Mijn CV

Mijn JOBS

leden
Kies je een freelance HR consultant of een hr consultancy bureau?
Kies je een freelance HR consultant of een hr consultancy bureau? Eens beslist dat er een externe kracht je HR afdeling komt versterken is de vraag of je kiest voor een freelance payroll consultant of een HR consultancybureau? Hier kort de grootste verschillen tussen een freelance HR consultant en een HR bureau
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Prijs speelt een rol: freelance payroll consultants goedkoper dan HR consultancy firma’s
Natuurlijk speelt de prijs een rol en het moet gezegd zijn: een freelance payroll consultant is in de meeste gevallen goedkoper dan een HR consultancy bureau

Dit heeft veel te maken met onderstaande verschillen. Het is dus aan jou hoeveel zekerheid je wenst in te bouwen en welke taken je wenst door te spelen (HR outsourcing) aan de payroll consultant. 

Back-up bij ziekte of ongeval van de payroll consulent
Het gebeurt dat mensen ziek worden of een ongeluk hebben.  Als dit gebeurt en de consultant is voor lange tijd afwezig, heb je als bedrijf een continuïteitsprobleem. 

De meerprijs dat je waarschijnlijk betaald bij een HR consultancy bureau vangt dit probleem grotendeels op want deze firma zal gewoon een andere payroll consultant sturen om de opdracht verder af te werken indien je dit wenst. 

Als je werkt met een freelance payroll consultant zal dit moeilijker liggen. Vraag vooraf of de consulent zelf een oplossing voorziet zoals bevriende consulenten of collega’s. 

Specifieke opdrachten versus algemene kennis
Heb je een specifieke opdracht die niche kennis vereist? Dan zal je sneller terecht komen bij een HR consultancy bureau die verschillende niveaus van payroll consulenten in huis heeft. Zo kan een junior payroll consultant de meeste taken vervullen en een senior payroll consultant de moeilijke of specifieke taken afwerken zonder dat je meerdere personen moet zoeken. 

Werk je met een freelance payroll consulent dan bestaat de kans dat deze te duur is voor de algemene opdrachten zoals loonadministratie of niet voldoende kennis heeft van bepaalde loonstructuren. 

Verschillende HR diensten onder één dak: het HR bureau in het voordeel
Als je als bedrijf meerdere HR diensten wenst te outsourcen kan het handig zijn als je deze verschillende HR diensten onder één dak vindt. Zo zal een HR consultancy bureau bijvoorbeeld recruiting consultants en payroll consultants hebben. 

 

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Werken met externe payroll consultants ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

worktalia

profiel

mijn JOB

dossiers
vacatures plaatsen
job plaatsen
neen dank je
Ontvang vacatures op maat
Gratis CV in pdf + 50 templates
Anoniem: geen persoonlijke info
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >