Hoeveel kost een freelance payroll consultant of HR consultancybureau
WorkTalia
Clickimage
log in
vacatures plaatsen?
HR specialist
freelancer / consultant?
WorkTalia vacatures en jobs
WorkTalia
HR & recruiting
werkgevers
test jezelf
sector / functies
mijn loopbaan
vacatures
Hoeveel kost een freelance payroll consultant of HR consultancybureau
Hoeveel kost een freelance payroll consultant of HR consultancybureau De vraag van 1 miljoen luidt natuurlijk hoeveel een freelance payroll consultant kost. En hoeveel kost een HR consultancybureau? Plus kan je deze prijzen vergelijken?
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
-
Hulp nodig? Gebruik onze HR experts ▶

Prijzen vergelijken tussen een HR consultancy bureau en een freelance payroll consultant
Hier moeten we je teleurstellen. Prijzen vergelijken tussen een freelance payroll consultant en een HR consultancy bureau is onbegonnen werk omdat ze zo verschillend zijn in aanpak en werkwijze. 

Natuurlijk is de aanwezigheid van de consultant dezelfde en ook de taken van de payroll consultant zijn vergelijkbaar maar een HR consultancybureau heeft meer overheadkosten en dit verhoogt het uurtarief van de payroll consultant. 

We zullen ons artikel dus opdelen in twee stukken: de prijs van een freelance payroll consulent en de prijs van een HR consultancy bureau

Hoeveel kost een freelance payroll consultant?
Een grote factor in de prijs van een freelance payroll consultant is het aantal uur dat hij mag werken voor jouw bedrijf of de omvang van de opdracht. Bijkomende factoren zijn:

Als je een freelance payroll consultant zoekt voor enkele uurtjes per maand te werken zal de kostprijs van de payroll consultant 100 euro per uur exclusief btw of meer zijn. 

Voor grotere opdrachten van enkele dagen per maand of meer kan je rekenen op goedkopere uurtarieven en dan zakt het dagtarief van de payroll consultant van 800 euro naar bijvoorbeeld 600 euro per dag van 8 uur. Telkens ook exclusief btw.

Voor doorlopende opdrachten bestaat de kans dat je een payroll consultant vind die aan 500 euro per dag (8 uur) wenst te werken maar onder dit bedrag zouden we ons vragen beginnen stellen over de kwaliteit van de consultant. 

Hoeveel kost een HR consultancybureau
De kostprijs van een HR consultancy bureau kan je niet vergelijken met een Freelance payroll consultant. Ook een bureau van bijvoorbeeld 5 freelance payroll consultants is niet vergelijkbaar met een grootschalig HR consultancy bureau.

Eerst het goede nieuws: sommige HR consultancy bureaus hebben payroll consultants in dienst die aan bovenstaande prijs kunnen werken. De vraag is echter of deze snel beschikbaar zijn en ook kleinere opdrachten aanvaarden. 

Anderzijds kan je stellen dat je bij het zoeken naar een HR consultancy bureau al snel een prijs van 30 procent of meer zal zien vanwege de overheadkosten (accountmanagers, hoofdkantoor, … )

Een uurtarief van een HR consultancy bureau is 140 euro per uur of meer. 

Ook bij HR bureaus kunnen we stellen dat de prijs zakt naarmate je meer uren inkoopt. Voor langlopende opdrachten met algemene loonadministratie is een dagtarief van 700 euro zeker haalbaar. Hier leggen we de ondergrens op 600 euro per dag van 8 werkuren om betrouwbaar te kunnen werken. 

vacature plaatsen
Vacatures plaatsen
HR experts inhuren
HR experts inhuren
meer artikels over HRM - Werken met externe payroll consultants ▶
vacatures plaatsen op WorkTalia ▶
Hulp nodig? Zoek tussen onze HR experts ▶
© WorkTalia | Cooky Policy | Privacy Policy | vacatures plaatsen | freelancers | Hosting by COMBELL
Combell Hosting

jobs

loopbaan

testjes

sectoren

werkgever
neen dank je
Om je bedrijf gratis toe te voegen, vacatures te plaatsen of onze CV databank te gebruiken moet je eerst gratis lid worden.
Reeds geregistreerd? Klik hier >
neen dank je
Paswoord vergeten? Klik hier >
Geen profiel? Schrijf je gratis in >
neen dank je
Reeds lid? Klik hier >
Geen lid? Schrijf je gratis in >